Женският футбол определено има своя чар, доказателството идва и от Световното първенство по футбол, което се провежда в момента. Ценителите на красотата веднага обърнаха внимание на защитата на националния отбор на Англия, или по-точно на левия бранител Алекс Грийнууд.

25-годишната футболистка на Манчестър Юнайтед е една от най-атрактивните дами на шампионата. Блондинката е капитан на останалите дами в тима на „червените дяволи”. Освен отляво на защитата, Алекс може да играе и в центъра на отбраната.

Преди да облече екипа на Манчестър Юнайтед, тя е носила тези на Ливърпул, Нотс Каунти и Евертън.

Алекс Грийнууд е част от националния тим на Англия от 2014 година.

Красавицата е считана за един от лидерите в състава на „трите лъва”. Тя е играла и на Европейското първенство до 19 години, а при жените е повикана за първи път през 2014 година от Марк Сампсън.

Алекс Грийнууд бележи своя първи гол за Англия през септември същата година, в мача срещу Черна гора (10:0).

На Световното първенство за жени през 2015 година, младият тогава член на екипа споделя задълженията на ляв защитник със своя съотборничка, за да заслужи бронзов медал след успеха над Германия в мача за третото място.

Според повечето слухове обаче красавицата си има приятел. Гринууд има връзка с Джак О'Конъл, също професионален футболист, част от има на Шефилд Юнайтед.