Американската футболистка Меган Рапино получи поредно признание през звездната си година. Ексцентричната състезателка беше избрана за Спортист на годината на Sports Illustrated. Рапино спечели голяма слава през изминалите месеци, след като спечели трофея заедно със съотборничките си от националния тим на САЩ световното първенство за жени. Тя е популярна и с кампаниите си извън терена.

Само преди броени дни Меган Рапино грабна и Златната топка за най-добър играч в света сред дамите.

„Избирането на Меган за спортист на годината беше лесно решение“, каза главният редактор на Sports Illustrated Стив Канела.

„Тя е силна натура на терена и извън него. Тя е футболист, който всеки ден доказва колко голям и силен глас може да има един социално осъзнат спортист през 2019 година“, сподели още главният редактор.

34-годишната калифорнийка и нейните съотборнички съдиха ръководния орган по футбол в САЩ през март за дискриминация по пол, като се аргументираха, че им е платено по-малко от тима на мъжете.

Sports Illustrated даде наградата за Спортна личност на годината на женския национален отбор по футбол на САЩ през 1999 година, а сега Меган Рапино става първият представител на играта, който индивидуално печели.