Националите на Саудитска Арабия предизвикаха огромен скандал преди световната квалификация в Австралия (3:2 за австралийците б.р.), след като не уважиха минутата мълчание в памет на жертвите от терористичната атака в Лондон.

От Австралийската футболна федерация обясниха, че са имали съгласието на азиатската футболна федерация и на саудитския отбор мачът да започне с минута мълчание в памет на жертвите на последната атака в Лондон и най-вече на двете австралийски дами, загубили живота си.

"От официалните лица на отбора на Саудитска Арабия бяхме информирани, че тази традиция не е част от саудитската култура и те ще се движат от тяхната страна на терена и ще уважат нашия обичай докато заемат местата си по терена. Излъчващата мача телевизия бе информирана затова преди провеждането на минутата мълчание", обясните от австралийската федерация.

„Луд“ фен на Милуол млати терористите в Лондон с голи ръце, ръгат го 8 пъти

В страната това доведе до огромни критики към поведението на арабите, които определено не бе посрещнато добре и в социалните мрежи. Бяха поискани дори санкции за държанието на футболистите.

В крайна сметка Австралия спечелиха мача с 3:2 и по този начин настигна по точки Саудитска Арабия и Япония начело на класирането.

Реал почете с минута мълчание жертвите от атентата в Лондон

Арсенал с послание към пострадалите при атаката в Лондон