Отборът на Спортинг Лисабон напусна достойно Лига Европа на четвъртфиналите. „Лъвовете“ опитаха да навакасат пасива си срещу Атлетико Мадрид, но стигнаха до победа само с 1:0 в реванша. След чистия успех с 2:0 от първия двубой и при общ резултат 2:1, „дюшекчиите“ намериха място в полуфиналите.

Единственият гол в срещата бе дело на Фреди Монтеро, който бе точен в 28-ата минута.

Двата състава си разделиха по едно полувреме, като лисабонци бяха по-активният състав през първите 45 минути и закономерно поведоха. Същевременно мадридчани вдигнаха оборотите през втората част.

Още в 11-ата минута Себастиан Коатес се измъкна много хитро от персоналния си пазач и успя да засече едно центриране от корнер. Ян Облак обаче бе безупречен под рамката.

„Лъвовете“ поведоха след 28 минути игра.  Бруно Фернандеш получи пас отдясно на наказателното поле и без да се бави центрира остро. Ян Облак понечи да изчисти, но не успя да се намери решаващо и така топката попадна във Фреди Монтеро, който засече за 1:0.

Браян Руис получи великолепно подаване в 45-ата минута и отправи бомбен изстрел. Топката летеше под напречната греда, но Облак съумя да избие.

Желсън Мартинес опита късмета си в първата минута на продължението на първата част. Той засече центриране с глава, но над напречната греда.

След почивката Атлетико застраши значително вратата на домакините. В 58-ата минута Антоан Гризман достигна до една отбита топка и шутира силно, ала Руи Патрисио демонстрира превъзходния си рефлекс и предотврати опасността.  

Появилият се като резерва на мястото на контузилия се Диего Коща, Фернандо Торес излезе на чиста позиция в 62-ата минута, но ударът му с глава бе изкаран в корнер, от който не произлезе нищо.

Две минути след това Фреди Монтеро изпита рефлекса на словенския страж на гостите, който обаче се справи с вещина.

В заключителните минути на срещата момчетата на Диего Симеоне вдигнаха оборотите и се настаниха по-трайно в половината на съперника си. „Дюшекчиите“ спретнаха няколко чудесни атаки, които обаче не доведоха до изравняване на резултата.  Антоан Гризман бе в основата на две обещаващи положения в 81-ата и 83-ата минути. Първо френският национал овладя хладнокръвно подаване в наказателното поле, след което се нагласи и стреля, но Руи Патрисио изпъкна с марково спасяване.

Във втората ситуация нападателят получи великолепен пас в пеналта и отправи много коварен удар, който обаче премина на сантиметри от десния стълб.

Така Спортинг се поздрави с успеха, но Атлетико продължи напред и очаква тегленето на жребия в петък, 13 април.