Отборите на Парагвай и Катар направиха хикс – 2:2 в двубой от Група В на Копа Америка. Двата тима взеха по точка и делят второ-трето място във временното класиране. Начело е Колумбия с 3 точки след победата над Аржентина на старта, а Меси и компания са четвърти към момента в Група В с 0 точки.

Оскар Кардосо от дузпа в 4-ата минута и Дерлис Гонсалес в 56-ата, а за Катар в рамките на 9 минути през второто полувреме вкараха Алмоез Али в 68-ата и Буалем Хухи в 77-ата минута.

Парагвай взе рано рано аванс на мача в Рио де Жанейро. Петро Мигел Корея игра с ръка в наказателното поле в 3-ата минута и парагвайците получиха правото да изпълнят дузпа. Оскар Кардосо бе точен от бялата точка и така още в 4-ата минута Парагвай вече водеше с 1:0.

Катар търсеше своите шансове, като в 16-ата минута Алмоез Али получи добър пас и стреля, но бе неточен. В 25-ата Тарик Салман нахлу в наказателното поле и падна, но дузпа нямаше.

Ернан Перес пък завърши обещаваща атака за Парагвай в 37-ата минута, но стражът на Катар Саад ал Шийб спаси вратата си.

След почивката парагвайците отново вкараха топката във вратата на Катар в 51-ата минута, но след консултация със системата за видеоарбитраж- ВАР попадението не бе зачетено.

Все так Парагвай реализира втори гол 5 минути по-късно. В 56-ата Мигел Алмирон подаде към Дерлис Гонсалес, който вкара за 2:0 с чудесен изстрел от далечно разстояние.

Катарците обаче не се отказаха и в 68-ата Алмоез Али реализира хубав гол за 2:1.

В 77-ата минута отлична атака за Катар пък бе завършена от Буалем Хухи, кйто оформи крайното 2:2.

В следващите си срещи Парагвай излиза срещу Аржентина на 20-и юни, а Катар играе с Колумбия също на 20-и юни.

Исторически фалстарт за Меси и компания на Копа Америка