И тази седмица любителите на футбола и по-точно на китайското първенство ще могат да гледат два двубоя от 14-ия кръг на първенството на азиатската държава в ефира на MAX SPORT 1.

В 18:00 часа в съботния ден (28 юли) може да гледате запис от срещата между отборите на Дзянсу Сунин и Шандун Лунен. Срещата противопоставя петия в таблицата срещу втория в подреждането и обещава да бъде повече от интересна. 

Гостите имат само две поражения от старта на първенството и ще се опитат да продължат добрата си серия и с успех над Дзянсу. Домакините в тази битка са с две поредни равенства срещу Хъбей и Бейджин Рене, и също ще опитат да вземат трите точки.

За домакините водещ реализатор е бразилецът Алекс Тейшейра, който има 6 гола от началото на кампанията, а за гостите в досегашните срещи се отличават отново бразилец Диего Тардели с 8 гола, както и Грациано Пеле с 4. Жин Жиндао също е реализирал 4 гола за Шандун.

При добро развитие на двубоя и грешна стъпка на лидера Бейджин Гуоан, то Шандун може да излезе и на първата позиция в подреждането.

Плюс за гостите е, че в последните пет мача те имат 3 победи и две равенства, което е донесло на тима 11 точки.

Домакините в мача имат 3 равенства с по 0:0 и две поражения с по 2:3. Ще е интересен двубой, който зрителите на MAX SPORT 1 могат да гледат от 18:00 часа в съботния ден.

В неделя от 19:00 часа ще може да гледате на запис двубоя между Гуанджоу Евъргранде и Чунцин Лифан. Четвъртият в класирането срещу 12-ия. Наглед домакините са фаворит за победата, но и гостите няма как да не се борят за успех, бил той дори и частичен с едно равенство. 

Гуанджоу е в отлична форма и има 4 победи и равенство в последните пет мача, а гостите прекъснаха една негативна серия в последните пет мача, и след като наредиха 4 поражения в последния 13-ти кръг надвиха като гост Тянжин Теда.

Всяка спечелена точка от страна на Чунцин е в плюс, тъй като зоната на изпадащите е много близо, на само 4 точки.

Голаджията на домакините е Алан от Бразилия с 6 попадения, а за гостите лидер е също бразилец - Алан Кардец, който също има 6 попадения от старта на кампанията. Гостите разчитат и на асистенциите на Фернандиньо Силва и Фернандиньо Консейсао, но дали те ще се възползват от създадените ситуации пред вратата на домакините, зрителите ще видят в неделя вечер. Всичко това в ефира на MAX SPORT 1