Аржентина трябва да изиграе перфектен мач, ако иска да победи Германия във финала на световното първенство по футбол,  заяви националният селекционер Алехандро Сабея. Той добави, че  мотивацията в отбора е на ниво и на него не му се налага да  говори допълнително с играчите. 

"Трябва да изиграем перфектен мач. Трябва също така да бъдем  концентрирани и да покриваме много бързо пространствата, когато  губим топката при нападение. Не бива и да рискуваме в зони, в  които това е излишно. Нашите играчи са мотивирани до краен  предел, за да се представят добре. Германците също, а освен това те са добре сработен отбор, който има изграден стил", каза  Сабея на пресконференция преди мача.

"Ще направим всичко по силите ни, за да направим Аржентина  отново световен шампион. Ще направим всичко според нашите  възможности, защото не е възможно да сторим повече. Задължително е да се раздадем до краен предел за Аржентина, за фланелката и  за футбола като игра", категоричен е той. Аржентинският селекционер добави, че все още не е ясно дали  Анхел Ди Мария ще бъде готов физически за финала: "Днес ще бъде  ключов ден за него. Ще видим как ще се развият нещата"./БТА