“Ако хората, които правят разследването, имат нужда да научат истината, нищо няма да ме спре, за да им кажа цялата истина, която аз знам”, коментира Платини по повод решението на Комисията по етика на ФИФА за го отстрани за период от 90 дни от всякаква дейност.

Платини реагира мигновено и заяви, че ще се бори с всички сили, за да излезе цялата истина наяве и неговото име да не бъде замесвано в криминални деяния. “Никой не трябва да се съмнява в решимостта ми, за да бъде постигната тази цел”, твърд е Мишел Платини. “Винаги съм действал открито и честно, готов съм да сътруднича. Но се надявам, че Комисията по етика ще обоснове своето решение”, каза още Платини.

Иначе французинът няма намерение да се отказва от битката за президент на ФИФА и вече е внесъл всички необходими документи за кандидатурата си, съобщава пресслужбата на УЕФА. За 6 години отстраняване от активност и 100 хиляди швейцарски франка е наказан кореецът Чхон Мон Джун, който се беше засилил да се кандидатира за перзидент на ФИФА. /БТА