След загубата от Аржентина с 0:1 в мач от група "В" на световното първенство по футбол шведският селекционер на Нигерия Ларс Лагербак каза:

"Малко съм разочарован. Но съм горд от това, което направиха моите играчи по време на подготовката. Днес играхме срещу отбор, който има най-добрите футболисти в света. За нещастие направихме грешка след изпълнение на корнер. Трябва да поздравим нашите играчи за начина, по който се защищаваха, но при гола заспаха . . . На такова ниво, ако загубиш концентрация и една секунда и вече си наказан. Иначе можехме да направим равен мач".

Запитан на пресконференцията "Дали е играл срещу бъдещия световен шампион?", шведският селекционер отговори с усмивка: "Аз се надявам, че ние ще станем световни шампиони. Да бъда точен - Аржентина е много силна. Но ние оставаме в играта".

По повод на предстоящия мач с Гърция, която също загуби в първата си среща на Мондиал 2010, Лагербак каза:"Никога не е добре да започнеш едно първенство със загуба. Гърция е в същата ситуация, така че сме в равни позиции. Но аз вярвам много в моите играчи и се надявам, че ще направят добър мач, а по-малко значение има дали Гърция и загубила или победила преди това".