Собственик на отбор, който да се слави с широка популярност, не е новост за футболният свят. Но когато босът на тима се окаже филмова звезда с около 18 милиона последователи в социалните мрежи, това вече е нещо различно.

Запознайте се с Джон Абрахам, звезда от Боливуд, чиято мечта като дете е била да играе за страната си. Сега той инвестира голяма част от спечеленото, за да осъществи някогашните си блянове и да завещае добро футболно наследство на Индия.

46-годишният Абрахам е една от най-известните личности в страната си. Участвал е в около 50 филма, които са пожънали огромен успех, пише BBC.

Наричат го Хълк на Боливуд, заради филмовата му слава. Като много от момчетата, израснали в Мумбай и той мечтае за звездно бъдеще на футболния терен. Съдбата обаче му готви изненада и той, както обича да казва, случайно се превръща в актьор.

Години по-късно получава шанс да се включи във формирането на индийската Суперлига – възможност, на която той не може да откаже.

Актьорът се заема да изгради отбор от нищото в североизточната част на Индия. Затова и клубът носи името NorthEast United. Отборът е сформиран през 2013 година и вече пет сезона се подвизава в Суперлигата. Тази година за първи път се класира за плейофите.

„На единия ден сключвам сделка с Netflix или Amazon, а на другия привличам футболист”, шегува се филмовата звезда.

Той управлява клуба с основната помощ на своята съпруга Прия.

„Обичам филмите, разбира се, но също така смятам, че спортният свят е по-вълнуващ и по-динамичен. Понякога спорим с треньора, а треньорът спори с играчите - но аз вярвам, че това е конструктивно”, споделя още Джон Абрахам.

Популярният собственик не посещава мачовете на своя тим, защото е суеверен. „Когато отидох за първи път, губехме с 0:1. Напуснах терена и веднага вкарахме гол. Оттогава не гледам мачовете на отбора.”

Съпругата на Абрахам Прия е един от хората с главна действаща роля във футболния клуб, финансовата част е нейната работа.

„Не бих могъл да се справя без нея. Тя е много по-квалифицирана от мен в тази задача, финансовата и управленската част са за нея”, разкрива още боливудският актьор.

„Старахме се много, работихме усилено, за да стигнем до мястото, където сме сега, и се вълнуваме от това, което ни предстои”, разкрива Прия.

„Работата в един футболен клуб за един сезон е като да се произведат два високобюджетни филма на Боливуд за една година. Това е като филмите. Може да се наслаждавам на работата над един филм, но накрая той може да се окаже провал. Така е и в мачовете. Правиш всичко, което можеш, но понякога губиш. Но когато спечелиш, това е най-прекрасното нещо на света”, разказва още актьорът.