Домовете на няколко футболисти на Бенфика са били нарисувани със заплашителни надписи броени часове след атаката на феновете срещу клубния автобус на португалския шампион. Инцидентите станаха факт след равенството 0:0 на "орлите" срещу Тондела при подновяването на първенството в Португалия, съобщава Трибуна Експресо.

Една от къщите с нарисуваните заплашителни послания е на португалския национал Пици.

По-рано клубният автобус на Бенфика е бил замерян с камъни от привърженици, като едно стъкло е счупено и двама футболисти са пострадали, съобщава телевизия RTP. 24-годишният германски халф Юлиан Вайгъл и 23-годишният сръбски нападател Андрия Живкович са откарани в болница след инцидента, а състоянието им е стабилно.

Късно снощи Бенфика направи равенство 0:0 у дома с Тондела, като това е първият мач на отбора след подновяването на местния шампионат.Тимът от Лисабон има равни точки с големия си противник Порто на върха в класирането девет кръга преди края на сезона.

Вандалската проява на феновете на "орлите" се е случила на пътя между клубния стадион и тренировъчната база на столичани.