Младежкият национален отбор на Германия отново оправда ролята си на един от фаворитите на Европейското първенство до 21 години в Италия. След като в първия си двубой Бундестимът се справи с 3:1 над Дания, във втория кръг от груповата фаза последва истински погром с 6:1 над Сърбия.

Германците не поставиха успеха си под въпрос в нито един момент като още до почивката убиха интригата, водейки с 3:0. Над всички бе Джан-Лука Валдшмид, който реализира хеттрик.

Резултатът откри Марко Рихтер в 16-ата минута, след което в 30-ата той бе асистент за първото попадение на Валдшмид, за когото бе останало само да пусне топката в опразнената врата. Отново Валдшмид бе точен за 3:0 в 37-ата минута, а преди края на полувремето Левин Йозтунали уцели греда.

През втората част надмощието на германците продължи с пълна сила. Махмуд Дахуд вкара четвъртия гол в 69-ата минута преди в 80-ата Валдшмид да оформи хеттрика си. Сърбите стигнаха до почетен гол чрез Андрия Живкович от дузпа преди в добавеното време Арне Майер да оформи 6:1.

В другия мач от групата Дания победи Австрия с 3:1 и така заплете интригата за второто място. То може да даде място на полуфиналите, тъй като в топ 4 продължават първите в групите, както и най-добрият втори.

Германия е лидер с пълен актив от 6 точки, Дания и Австрия имат по 3, а Сърбия е без точков актив и съответно без шансове за продължаване напред.

В последния кръг от групите Дания ще срещне сърбите, докато Австрия ще има сложна задача срещу Германия.