Макар и само два клуба в Сърбия, които се състезават в местната Суперлига, нямат планове да намаляват заплатите на играчите. 

Белградските Чукарички и Рад няма да правят съкращаване в плащанията, а Чукарички дори изплати възнагражденията предсрочно.

Новината беше съобщена пред вестник "Информер" от Ненад Миросавлевич, спортният директор на клуба от Баново Бърдо, и директорът на Рад (Белград) Урош Тошич. Двата тима не страдат от липсата на първенство, което е спряно заради пандемията от коронавирус.

"Нашите играчи са осигурени до лятото. Сега им се плати за март, така че всъщност не мислим за намаление. Вярваме, че до юни ще премине и ще се върнем към нормалния живот - казва Миросавлевич.

Интересното е, че Рад е на дъното и се бори за оцеляване, но явно са подбрани неособено качествени играчи, защото резултатите не са добри. За сметка на това пък клубът е обезпечен финансово и си плаща редовно. Със сигурност ще има намаляване на заплати във Войводина и Раднички (Ниш), които се борят за място в Лига Европа./БТА