Втородивизионният датски отбор Виборг попадна в изключително неприятна ситуация. Клубът подписал професионален договор с 25-годишния холандец Бернио Ферхаген, който както се оказало по-късно, никога не е играл футбол.

От тима, привлекли играча, без изобщо да наблюдават негови изяви и мачове. Още на първото занимание футболистът изненадал треньорския щаб, след което от клуба се обадили в полицията и подали жалба за измама.

Любопитното е, че Ферхаген пристигнал във Виборг през октомври от чилийския Аудакс, където според агентите му играел. Представителите на мнимия играч се представили за членове на голямата агенция Stellar Group (компанията беше замесена при трансфера на Гарет Бейл от Тотнъм в Реал Мадрид). Агентите му показали писма с печати и заявили, че Ферхаген планира да заиграе в Китай от януари, а до тогава може да помогне на тима от Дания.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Time for the next Chapter @capetowncityfc 💯💪🏾

Публикация, споделена от Bernio Verhagen (@berniov28) на

Скаутите на Виборг не познавали играча, но визитката, която им била представена ги убедила, че той е добър вариант.

Датската полиция потвърди, че от клуба са подали жалба за измама и фалшифициране на документи, както и дори за кражба на самоличност. Все още обаче не са повдигнати официални обвинения, тече разследване.

За да стане историята още по-притеснителна, той е арестуван по подозрение за побой над приятелката му, за грабеж, както и за заплахи, отправени към свидетели. Адвокатът на Ферхаген обаче отрича обвиненията.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

👉🏿🤫👈🏿

Публикация, споделена от Bernio Verhagen (@berniov28) на

От Stellar Group все още не са дали обяснения за случилото се.

Според базата данни на Transfermarket, той никога не е играл за Аудакс. Няма информация и за други клубове, които фигурират в автобиографията му.

Според информациите, мнимият играч се е опитал да се продаде на други клубове, но само датчаните налапали въдицата.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Paradise 🏝

Публикация, споделена от Bernio Verhagen (@berniov28) на

След като историята започнала да се разплита, станало ясно, че по време на преминаването си във Виборг, „футболистът” живял в хотел заедно с 21-годишно момиче от Чили. Тя се оплакала в социалните мрежи, че е похитена, че я бие и я заключва в стаята. В края на ноември двамата се скарали в магазин. Той я блъснал и ударил точно пред камерата. За евентуалната измама Бернио Ферхаген все още не е обвинен, но определено може да пострада, заради поведението си към момичето.

След като арестът станал публичен, в полицията се обадили още три жени, които станали жертва на Ферхаген. Една от тях разказала, че псевдофутболистът я помолил да подправи подписа на китайския отбор под договора, който той показвал пред Виборг.

Задържането му е удължено до 16 декември, а разследването в Дания продължава.