Русия си тръгна от Мондиал 2014. В група с отборите на Белгия, Алжир и Южна Корея е срамно да отпаднеш след изиграването на 3 мача.

Да спечелиш 2 точки и да не запишеш успех е меко казано лошо. С този човешки потенциал си тръгваш рано-рано, а същата страна ще приеме Мондиал 2018. Фабио Капело се провали и трябва да си тръгне бързо, а не да се оправдава.

Един разумен ход е оттегляне, един гол не достигна за класиране на 1/8-финалите, но отпадането е факт. Реми в началото с Южна Корея и грешка на вратаря за 1:1, загуба от Белгия с 0:1 и равенство с Алжир 1:1.

Русия играе скучен и предсказуем футбол. Преди Мондиала Русия изигра контрола с Норвегия. "Сборная" игра в схема 4-4-2 с Кержаков и Кокорин напред и Шатов вляво. Същата схема италианецът използва и с Алжир. Бързият гол дойде добре на състава, но някак е странно да атакуваш с двама души при условие, че ти трябва задължителна победа.

Капело е на 68 години, което не е порок, но дали вече той има необходимите качества да води един качествен и стойностен отбор. Той е праволинеен, но прави едни и същи грешки.
В момента Капело разчита на своя авторитет, на нищо друго. Кокорин, Дзагоев, Кануников, Черишев са бъдещето на отбора. На Русия трябва местен наставник, който познава нравите и характерите на местните футболисти.

Русия игра най-скучния и банален футбол на Мондиала и заслужено си тръгна от Бразилия. Какво бихме запомнили от играта на "Сборная" - едно абсолютно голямо нищо.