Правя предварителното уточнение, че ще напиша тези редове като фен. Като фен на футбола, а не като привърженик на определен отбор.

Браво, Жозе! Велик си! Тупат по гърба португалеца в Италия. Аз пък мисля, че не си направил нищо особено. Вземи нашия скромен пернишки Миньор и пак ще стигнеш до минимална загуба срещу Барса. Защо Миньор, ще попитате. Нищо против отбора от миньорския град. Взимам го като положителен пример на добре играещ тим в защита. Даже наскоро чух шегата, че поискат ли, миньорци могат да спретнат 0:0 и срещу Барса. Могат, разбира се. Само им трябва Жозе Моуриньо за треньор. Тони Велков не би си позволил лукса да не мине центъра цял мач. Не би наредил отбора в схема 6-4-0, която да остане с една цифричка по-малко при червен картон. Не би завършил 90-те минути с един удар от 40 метра от фаул, пратил топката на 5 метра от вратата. Не би се задоволил с един корнер, който всъщност не е корнер. Би се опитал да направи поне нещичко в атака. Иначе е ясно, че няма да успее.

Но не и Жозе. Затова той е Специален, Единствен, Неповторим. Никакъв проблем не е за него да се пробва с родните „чукове“ срещу вече бившия европейски първенец. Ще го занули отново със сигурност. Има и нашата подкрепа. Препоръчваме му, например, средата на месец март. Тогава Стадионът на мира предлага и други екстри. Като кални бани, например. Така Моу ще си върне на каталунците дори за къпането с пръскачките след мача на „Ноу камп“ снощи.

Освен това, Морати ще види ясно, че неговият любимец го лъже право в очите. За какво го кара да пръска милиони за нападатели от сорта на Ето`О и Милито? За да ги кара да играят като бекове ли? Ами да си купи още истински бекове и да запази двама нападатели в резервите за адет. Нека те не играят в Шампионската лига. Да си почиват за калчото. Че някой трябва все пак да вкарва на Бари, Каляри и Аталанта. В Лигата Жозе може да прогресира и с две ремита по 0:0, ако се наложи. Има чудесен вратар, ще се справи при дузпите.

На 22 май е финалът в Шампионската лига. Има една актуална реклама, в която Рууни се бори срещу своя клонинг. Ако имаше вариант Моуриньовия Интер да излезе срещу своя клонинг, нямаше да гледам мача. Дори да беше финал за Междупланетарната купа. Честно!

Но тъй като поне единият отбор на „Бернабеу“ няма да бъде Интернационале, ще уважа другия пред телевизора. И ще му стискам палци до посиняване. Признавам си, Байерн винаги в съзнателния ми живот е бил на едно от последните места в личната ми класация по симпатии. Но сега съм сто процента „за“ баварците. Надявам се те да убият бавно и садистично убийците на футбола в синьо-черно. С измислена дузпа в последната минута. С гол от засада в добавеното време на продължението. Както искат. Но да бият.

Искам да видя онзи темерут Ван Гаал с купата. Защото той играе ФУТБОЛ. Позитивен футбол! И не ни връща в миналия век, в средата на 60-те му години, във времето на „катеначото“.

Казвам ви като фен на футбола: FОRZA, BAYERN! Поне за тези 90 минути...