44-то издание на Копа Америка започва в Чили и всички погледи отново са вперени в Бразилия и Аржентина. Големият сблъсък се очертава да бъде между Неймар и Лионел Меси. Двамата съотборници в Барселона, този път ще са противници на терена и то в едно от най-големите футболни съперничества в световен мащаб – между Бразилия и Аржентина. Двата отбора са фаворити в своите групи, а Неймар и Меси се очертава да бъдат главните действащи лица в турнира. Основният въпрос е ще успее ли да излезе някой играч от тяхната сянка? Дали Неймар и Меси ще демонстрират нивото на игра, което показаха в Барселона през сезона?

Със сигурност Аржентина е големият фаворит в надпреварата, още повече, че преди година на Световното първенство в Бразилия стигна до неговия финал. „Гаучосите“ са амбицирани да спечелят купата за първи път от 1993 година насам. Меси предупреди Неймар преди турнира, че 23-годишният футболист ще има време да завоюва отличието от Копа Америка, но сега е ред на Аржентина. Със сигурност бразилецът има други планове.

Аржентина е с нов треньор, след като Херардо Мартино смени Алехандро Сабея. Основният проблем на „гаучосите“ отново е в защита. За сметка на това нападението е повече от внушително – Лионел Меси, Карлос Тевес, Серхио Агуеро, Гонсало Игуаин, Есекиел Лавеци, Хавиер Пасторе и Анхел ди Мария. Меси е доказал, че няма как да бъде спрян още повече, ако е в настроение. След силния сезон с Барселона ,Лео със сигурност е мотивиран да вдигне още един трофей, още повече, че Аржентина разочарова в последното издание през 2011 година и отпадна на четвъртфинал.

В състава на Бразилия бяха направени доста промени след провала на Мондиал 2014. Карлос Дунга се завърна начело на „селесао“ и записа десет поредни победи. Неймар отново е месия в Бразилия за националния отбор, а този път отговорността за него ще бъде още по-голяма, защото ще играе и с капитанската лента. Той отново ще носи на плещите си отговорността да накара Бразилия да забрави не само за ужаса от Мондиал 2014, но и за разочароващото представяне на предишната Копа Америка.

Алексис Санчес, Артуро Видал и Клаудио Браво са част от играчите, които ще се опитат да засенчат Неймар и Меси и да им откраднат от славата. Домакините от Чили са пределно мотивирани да се представят силно. Старши треньорът Хорхе Сампаоли постигна сериозен успех на Мондиала преди година и логично запази поста си. „Ла Роха“ отпадна на осминафиналите от Бразилия, въпреки че заслужаваше повече и показа голям потенциал. Чилийците разполагат с добре окомплектован състав, в който във всяка една линия има водещ играч.

Единсон Кавани имаше проблем със своя партньор Златан Ибрахимович през по-голямата част от изминалия сезон в Пари Сен Жермен. Двамата влязоха в конфликт, а Кавани дори си позволи да каже, че Ибрахимович му пречи. 28-годишният нападател ще бъде големият лидер на Уругвай на Копа Америка. При отсъствието на наказания Луис Суарес и липсата на прекратилия участието си за националния отбор Диего Форлан, всички погледи ще бъдат вперени в Кавани. „Небесносините“ спечелиха миналото издание на Копа Америка през 2011 година, но сега определено не са сред фаворитите.

Националният селекционер на Колумбия Хосе Пекерман има пълното си съзвездие от играчи за предстоящия турнир. За разлика от преди година на Мондиала, Радамел Фалкао е готов и амбициран да се доказва след слабия сезон в Манчестър Юнайтед. Тигърът е раздразнен и готов да напада опасно. На всичко отгоре той има много силната подкрепа на Хамес Родригес и Хуан Куадрадо. Фалкао разбира се, ще има сериозна конкуренция в лицето на Джаксън Мартинес. Колумбия разполага с много силен състав, който изглежда е готов да обърка сметките на Аржентина и Бразилия. Фалкао, Хамес, Куадрадо и Мартинес са готови да се развихрят и да оставят в своята сянка Меси и Неймар.

Лионел Меси и Неймар са двете големи звезди на тазгодишното издание на Копа Америка, но това в никакъв случай не гарантира финал между Аржентина и Бразилия или успех за някой от двата отбора. Колумбия и Чили имат потенциал да ги сюрпризират неприятно, а от Уругвай може да се очаква всичко.

Всички погледи са вперени в Меси и Неймар, но дали няма някой да им открадне шоуто?