Димитър Бербатов избра да продължи кариерата си в ПАОК. 34-годишният футболист ще играе през следващия сезон в клуба от Солун. Той запази марковото си изпълнение и подписа в последния ден. Този трансфер щеше да изглежда като добър ход от страна на бившия футболист на Манчестър Юнайтед, ако към него липсваше интерес от страна на отбори от петте големи първенства, но това не е така. Нападателят имаше оферти от Астън Вила и от Сампдория, а не трябва да забравяме и Галатасарай, и Олимпиакос. Той обаче избра ПАОК. По този начин Бербатов свали много ниско топката.

ПАОК е един от трите най-големи отбори в Гърция, но клубът от Солун в момента не е способен да се конкурира с Олимпиакос. През миналия сезон „черно-белите“ загубиха битката с Панатинайкос за второто място и не само това, но във финалния плейоф останаха на последното четвърто място, което се равнява на пета позиция в крайното класиране. Началото на новия сезон също не бе никак обнадеждаващо за тима, който няма победа след първите два кръга.

Бербатов ще трябва да преобразява ПАОК, да влива нова кръв. Гръцкият клуб обаче определено не отговаря на визитката на българина. Сампдория и Астън Вила също не са грандове в първенствата си, но едно е да играеш в Серия А или Премиършип, а съвсем друго в гръцкото първенство. Бербо пропусна възможността отново да се изправи срещу едни от най-добрите в света – Еден Азар, Серхио Агуеро, Яя Туре, Давид Силва, Франсеск Фабрегас, Хуан Мата, Бастиан Швайнщайгер, Диего Коща, Радамел Фалкао, Месут Йозил, Алексис Санчес или срещу своите добри познати от Манчестър Юнайтед – Уейн Рууни, Майкъл Карик, Антонио Валенсия и Ашли Йънг.

Много се коментира, че Димитър Бербатов не се е разбрал с Астън Вила относно финансовите си условия и затова е предпочел много по-доброто предложение на ПАОК. Парите обаче не са всичко. Да, за играч на 34 години може би те са на първо място, но все пак Бербатов пропусна последната си възможност да играе на високо ниво, защото Астън Вила и Сампдория му предоставяха такава. Освен това българинът пропусна възможността да напише нова страница от своята история в Премиършип. Бербатов имаше реалната възможност да премине границата от 100 гола във Висшата лига и да запише с още по-големи букви името си в историята на английския футбол. Той със сигурност щеше да бъде приет с отворени обятия във Вила, където Стилиян Петров никога няма да бъде забравен. Феновете в Англия очакваха отново да видят флирта му с топката, прекрасни голове и неповторим стил на игра.

След напускането на Манчестър Юнайтед, Бербатов имаше възможност да остане на високо ниво и да избере Ювентус или Фиорентина. Той обаче реши, че иска да остане в Премиършип и предпочете Фулъм. Ход, който може да разберем, защото мениджър на лондонския отбор по това време бе Мартин Йол, а и все пак Висшата лига си е Висшата лига. След Фулъм Бербатов не пропусна възможността, която му се откри и премина в Монако, където постигна сериозни неща. Няма как да не откроим неговите изяви през изминалия сезон в Шампионска лига в мачовете срещу Арсенал. С ПАОК обаче Бербатов свали много ниско топката.

В Солун Бербатов несъмнено ще бъде голямата звезда, всички погледи ще бъдат вперени в него. Всички очаквания ще бъдат той да поведе отбора, да промени хода на ПАОК от началото на сезона.

През последните години Бербатов прави доста интересни ходове при избора си на отбори, но трансферът в ПАОК изглежда последната крачка на българина преди края на кариерата му. Може би следващата стъпка ще бъде да се завърне за последно в България или наистина да обяви, че слага край на кариерата си.