Бъртън Албиън успя да поднесе изненада и да се класира за първи път в историята си за полуфинал на Купата на лигата в Англия. „Пивоварите“ елиминираха втородивизионния Мидълзбро на четвъртфинала след минимална победа от 1:0.

Единственият гол в срещата падна през вторите 45 минути и бе дело на Джейк Хескет.

Българският страж на състезаващия се в Лига 1 Бъртън - Димитър Евтимов - бе на скамейката за „жълто-черните“.  

Една от първите по-любопитни ситуации в мача дойде в 6-ата минута и бе в полза на Мидълзбро. Джордан Хъгил получи на празна врата отляво, но не успя да засече. В 12-ата минута Люис Уинг излезе на стрелкова позиция, но Колинс реагира превъзходно и изби.

В 27-ата минута гостите оправиха първия си удар в очертанията на вратата на домакините. Търнър засече центриране отляво, но ударът бе слаб и бе лесен за улавяне от Дарън Рандълф.

В 37-ата минута Джордан Хъгил излезе на опасна позиция отляво и шутира, но стражът на гостите съумя да избие. Последва добавка, която отново бе отразена, а след това отбраната изчисти топката напред.

До края на първата част двата състава си размениха по още няколко атаки, при които обаче не последва промяна в резултата. В 41-ата минута имаше дискусионен момент в пеналта на Бъртън, след като Брайтуайт нахлу, а Бъкстън понечи да го блокира. Играчът на Мидълзбро падна, а домакините имаха претенции за дузпа, които обаче не бяха уважени.

Бъртън упражни натиск в началото на второто полувреме, а попадението не закъсня. В 47-ата минута Джейми Алън проби отляво и отправи удар от малък ъгъл, който обаче срещна левия стълб. Топката остана във владение на гостите и Джейк Хескет, който играе под наем от Саутхемпън, отправи изстрел от границата на пеналта за 1:0.

В 68-ата минута домакините отново имаха претенции за дузпа след пробив на Тавърниър, но съдията остана безмълвен и в тази ситуация.

Бъртън опита да убие темпото в оставащите минути до края, а в 80-ата Ейдън Флинт като по чудо не изравни. При центриране отляво, бранителят не съумя да засече от два метра.