Легендата в леката атлетика Юсейн Болт изрази изумлението си, че веднага след първите си 2 гола в професионалния футбол бе привикан от Австралийската антидопингова агенция за допинг тест. Ямаецът пусна клипче на „Инстаграм” профила си, в което коментира случката с чувство за хумор, пояснявайки, че е далеч от статута на професионален играч.

В момента 32-годишният атлет кара пробен период в Сентръл Коуст Маринърс, а в петък взе участие в първата подготвителна контрола на тима срещу Макартър Саут Уест.

„Значи, хора, аз се оттеглих от пистата, за да се опитам да стана футболист, но само вижте това. Как така днес получавам известие за допинг тест? Аз дори все още не съм професионален футболист”, заяви във видеото Болт.

От показания документ става ясно, че местната антидопингова централа очаква от Светкавицата да даде кръв и урина за проби. „Попитах дамата, която ме потърси: „Защо ме проверявате, при положение че още не съм подписал с клуба?”, а тя ми обясни, че съм елитен атлет и трябва да бъда тестван. Добре тогава”, разказа още Болт.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Dreams become Reality through hard work. @ccmariners

A post shared by Usain St.Leo Bolt (@usainbolt) on