Ежедневникът от Обединените арабски емирства „Халедж Таймс” е поместил материал за вчерашната победа на Литекс над местния „Ал Шарджа”. „Оранжевите” разбиха арабите с 6:0 на собствения им стадион в последната си проверка в емирствата. Материалът във всекидневника е озаглавен – „Български тим съкруши Ал Шарджа с 6:0”.

В него освен очевидната разлика в класите се отбелязва и добрата игра на четирима футболисти от Литекс – бразилците Бето и Уелингтом, капитана Небойша Йеленкович и крилото Петър Златинов. Бето вкара два от головете вчера, сънародникът му също се разписа, а Златинов напарви супер полувреме завършвайки с гол и две асистенции. Отделено е внимание и на страши треньора Люпко Петрович – шампион на Европа, който е познат и в емирствата, тъй като работил и тук – за 6 месеца в „Ал Ахли”.

Ловчанлии са представени в материала като двукратен шампион на България и първият роден тим, който се подготвя в емирствата. Споменато е и участието на Литекс в групите на УЕФА през миналия сезон.

Материалът за контролата е на втора страница в петъчното приложение за спорт на изданието. След конните надбягвания, футболът е страст номер 1 на местните. Ежегодно в емирствата се организират турнири с участието на големите европейски клубове, а медиите тук не спират да бълват информация за царя на спортовете.
Иначе тази сутрин футболистите на Литекс направиха една половинчасова тренировка на базата на „Ал Ахли”. В отбора няма играчи с проблеми след вчерашната контрола. Следобед отново е предвидена тренировка, която по традиция ще бъде тактическа.

Това ще бъде и предпоследното занимание на „оранжевите” в Дубай защото утре те тренират само веднъж и около полунощ напускат „Арабиан Парк Хотел” и се отправят към София.