Уилфрид Заха, който стана жертва на расизъм, коментира неприятната случка отпреди няколко дни. Футболистът на Кристъл Палас получи съобщение в социаните мрежи, включващо расистки кадри и обиди на расова основа преди двубоя на "орлите" с Астън Вила. 

В крайна сметка, полицията идентифицира адресанта на съобщението и се оказа, че това е 12-годишно момче, което бе арестувано. Заха използва своя Twitter профил, за да коментира ситуацията.

"Разочарован съм, че не успяхме да победим вчера, но искам да ви благодаря за съобщенията и подкрепата. Благодаря и на полицията за това, че арестуваха виновника."

"Хората трябва да разберат, че независимо от това на колко години си, твоето поведение и твоите думи имат последствия, така че не може да се криеш зад социалните мрежи. Тези платформи са важни, защото изобличават подобни индивиди и ги премахват." 

"Не за първи път получавам подобно съобщение. Нито пък съм единственият, който ги получава. Това се случва всеки ден. Затова ви благодаря за любовта и подкрепата. Не е достатъчно само да се отвращаваме на подобни съобщения. Трябват действия. Нещата трябва да се променят", завърши изказването на Заха.