Ливърпул се наложи с 1:0 като гост на Челси в последния мач от 26-я кръг на английската Висша лига, и по този начин затъмни дебюта на Фернандо Торес с екипа на лондончани.

Торес започна като титуляр срещу Ливърпул – клубът, чийто цветове защитаваше само до преди няколко дни, но не успя да помогне на новия си отбор в битката за 66 минути на терена. Той не се отличи с нищо, като бе пазен отлично от завърналия се след контузия Джейми Карагър и отправи само един удар към вратата на „червените”.

Ливърпул излъга хитро своя съперник, като го надигра тактически. Челси претендираше и за дузпа на няколко пъти, но реферът Андре Маринър така и не се осмели да посочи бялата точка.

Най-чистото положение през първото полувреме бе пропуснато от Ливърпул, когато Макси Родригес бе оставен непокрит в наказателното поле и засече от два метра топката, но я прати в напречната греда. Преди почивката се видя и ясно неразбирателство между Петър Чех и Бранислав Иванович, които дори се спречкаха помежду си.

През второто полувреме Карло Анчелоти стартира смените именно с тази на Торес със Саломон Калу, но само три минути по-късно Челси допусна и попадение. Раул Мейрелеш за пореден път се оказа на точното място в точното време в 69-та минута. Стивън Джерард направи дълго центриране отдясно, което премина през Дирк Каут и след идиотска грешка на Чех и Иванович във вратарското поле, топката достигна до връхлитящия Мейрелеш, който от няколко метра я добави с лекота в мрежата.

Веднага след това Анчелоти пусна в игра Флоран Малуда и другото ново попълнение Давид Луис, но нищо сериозно не се промени в играта на Челси. Усилията на „сините” се увенчаха само с много лек натиск, който обаче бе перфектно овладян от тактическата схема на Ливърпул.

Така гостите удържаха важна победа като гост в Лондон, и вече имат 38 точки, което ги остави в борбата за местата в Шампионската лига. Поражението пък остави Челси с 44, на пет зад третия Ман Сити, шест от Арсенал, и цели 10 зад Манчестър Юнайтед .