Тръгналият с голямата кошница Евертън, който обяви претенции да разбие хегемонията на отборите в Топ 6, най-после зарадва феновете си с победа. След нулевото равенство с Кристъл Палас в първия кръг, сега "карамелите" се поправиха на собствения си стадион срещу Уотфорд и надделяха, макар и мъчно, с 1:0 над Уотфорд. 

В герой се превърна бразилецът Бернард, който реализира единственото попадение в самото началото на мача. Впоследствие и двата тима имаха страхотни възможности да променят статуквото, но така и не се стигна до нов гол в двубоя и трите точки останаха на "Гудисън парк". 

Мачът започна с лек натиск на домакините, макар в съвсем първите минути да нямаше интересни положения. Да се стигне до 10-та минута, когато Люка Дин пусна страхотен пас пред наказателното поле за Бернард, който стартира от собствената си половина и с бърз рейд стигна до наказателното поле. Той стреля изненадващо в близкия ъгъл на вратаря и така откри резултата - 1:0. 

До почивката определено мърсисайдци бяха отборът, който имаше по-изгодните ситуации. Доминик Калвърт-Люин и Бернард обаче не успяха да оползотворят положенията за тима си. Бившият любимец на публиката на "Гудисън" Жерар Деулофеу, който сега носи екипа на "стършелите", не спираше да снове по фланга и да търси изостряне на събитията пред вратата на бившия си тим, но без особен успех. 

В 42-та минута домакините отново бяха близо до гола. Тогава след едно центриране от пряк свободен удар бившият играч на Уотфорд Ричарлисон беше близо до това да огорчи предишните си съотборници, но изстрелът му с глава от изгодна позиция малко пред вратарското поле мина на сантиметри над гредата. 

Така почивката дойде без повече попадения. След нея гостите тръгнаха доста по-смело напред, виждайки, че няма какво да губят. Те бяха близо до изравняването в 58-та минута, когато Трой Дийни се озова на страхотна позиция в наказателното поле, но ударът му не беше нещо особено и не затрудни Джордан Пикфорд. 

По-чистото положение за тима от предградията на Лондон беше в 65-та минута. Тогава след едно недобро изчистване топката стигна до Роберто Перейра във вратарското поле и той от тази близка дистанция стреля с глава, но топката мина на няколко сантиметра над горната греда. 

Гостите продължиха да атакуват и да затягат обръча около вратата на домакините в заключителните минути. И бяха много близо до изравняването в 85-та минута, когато отново капитанът им Трой Дийни се превърна в антигерой. Тогава той пак беше изпуснат в наказателното поле, но стреля неточно от изгодната позиция и топката прелетя покрай лявата греда. 

"Стършелите" продължаваха да налитат опасно и в последните минути на мача, но жилата им така и не намериха целта и трябваше да се примирят с поражението. Евертън пък не убеди във втори мач поред, но поне взе трите точки, а и продължава да няма допуснат гол вече 180 минути. 

Резултати от ранните мачове в събота във Висшата лига: 

Арсенал - Бърнли 2:1

Саутхемптън - Ливърпул 1:2

Норич - Нюкасъл 3:1

Евертън - Уотфорд 1:0

Брайтън - Уест Хем 1:1 

Астън Вила - Борнемут 1:2