Скот Кънлиф е 44-годишен фен на Бърнли. Както и много други футболни фенове в Англия, Кънлиф обича да подкрепя отбора си и в гостуванията.

Само че начинът, по който Скот иска да направи това през този сезон е нещо от съвсем друга лига. Защото желанието му е да стигне до всяко едно от 19-те гостувания на тима в Премиършип пеша!

До този момент Кънлиф е направил именно това със седемте гостувания на Бърнли. В числа това значи 45 маратона, 38 дни, почти 2000 километра и над 2 милиона стъпки. В Twitter Скот държи в течение своите последователи с приключенията си.

Запалянкото не го прави само защото обича да тича или защото обича Бърнли. Зад всичко това има благородна кауза. Той събира пари за проект, който се казва "The RunAway Challenge" и чрез който се събират пари. Половината от събраните средства ще отидат за местни проекти, а другите за благотворителни акции на клубовете от Премиършип.

Кънлиф се надява и на много последователи на своите действия. До момента той е събрал 7570 евро от 221 души. Следващото му пътуване пеша е към Лондон, където на 1 декември Бърнли среща Кристал Палас. Това са почти 330 километра!

А надеждите му са там да види едва втората победа в гостуване на отбора през сезона. До този момент от седем двубоя като гост тимът е победил само Кардиф преди близо 2 месеца.