Трима футболисти на Чарлтън Атлетик- клуб от второто ниво на футбола в Англия, отказват да играят в доиграването на първенството в Чемпиъншип, след като беше обявен предварителен план за рестарт от 20-и юни. Това обяви мениджърът на клуба Лий Бойър, като в групата на отказалите е и голмайсторът на тима Лайл Тайлър, опасяващ се от контузии.

Бойър обяви пред "talkSPORT" имената и на другите двама играчи. Това са опитният бранител Крис Соли, който играе за червеношийките от 2009-а година, както и пристигналият под наем халф Дейвид Дейвис. Чарлтън е застрашен от изпадане, а договорите изтичат на 30-и юни. Футболистите трябва да подпишат едномесечни анекси, за да бъдат редовно картотекирани при непредвиденото удължаване на първенството.

"Имаме 15 футболисти, които ще се окажат без договори. Отделно имаме шестима, които са ни дадени под наем, а също така и трима от футболистите с изтичащи договори вече са се разбрали и отиват в други клубове, притеснен е младият наставник.

"За нас като отбор Лайл е много важен играч. Малко като Трой Дийни за Уотфорд. Когато играе, можем да печелим мачове, а Лайл каза, че няма да играе заради риск от контузии. Представяте си сега колко ми е трудно като треньор, нали?, притеснен е Лий Бойър.
"Крис Соли, както и даденият ни под наем от Бирмингам Дейвис ми заявиха, че няма да се върнат в отбора, допълни специалистът.

Лайл Тейлър е вкарал 11 попадения за Чарлтън през този сезон, като отборът е на 22-о място в класирането, на две точки под чертата на изпадането.