Оле Гунар Солскяер ще има честта да изведе Манчестър Юнайтед в предстоящия двубой в събота. „Червените дяволи“ гостуват на Кардиф в първия мач след ерата на Жозе Моуриньо.

Норвежкият специалист обяви, че с отворено сърце започва работата си с талантливия тим на Юнайтед. Името му беше обявено официално за новия мениджър на тима. Договорът на Солскяер е до края на сезона. След това ръководството ще търси постоянен вариант.

Манчестър Юн обяви официално заместника на Жозе

„Манчестър Юнайтед е в моето сърце и е страхотно да се върна в тази роля. Наистина се радвам да работя с този много талантлив отбор, който имаме, с екипа и всички в клуба“, заяви Оле Гунар Солскяер, цитиран от официалния сайт на клуба.

Оле Гунар Солскяер заменя на поста уволнения Жозе Моуриньо. Португалецът води тима в продължение на две и половина години.

Многото лица на Жозе или как се промени Моуриньо

Оле Гунар Солскяер е легенда на Юнайтед. Той игра за отбора от 1996 до 2007 година, стана шесткратен шампион на Англия, двукратен носител на Купата на страната, победител в Шампионска лига, двукратен носител на Суперкупата на Англия и на междуконтиненталната купа.