Новият шампион на Англия – Ливърпул, спечели визитата си на Брайтън & Хоув Албиън с 3:1 в мач от 34-ия кръг на английската Премиър лийг. Хората на Юрген Клоп изиграха поредния си солиден мач през сезона, като в южна Англия на дваж пъти Мохамед Салах бе точен (6 и 76), а един гол вкара и капитанът Джордан Хендерсън (8). За „чайките” точен бе Леандро Тросар, който в края на първата част с перфектен удар прониза Алисон Бекер.

Така тимът, воден от Юрген Клоп, продължава да гони рекорда за най-много спечелени точки в една кампания и вече има 92 пункта, четири кръга преди края на сезона. Брайтън, от своя страна, е 15-и с 36 точки и изглежда сигурно спасен в елита, макар математически все още да има шанс да изпадне в долното ниво на футбола на Острова.

30 снимки

Ливърпул стартира много агресивно, а опитите на "чайките" да пренесат топката в половината на опонента с много подавания се оказа лесна плячка за шампионите и тяхната преса. Още в четвъртата минута Фирмино стреля опасно от границата на наказателното поле и след топката премина встрани. В шест Райън подаде към Прьопер на границата на наказателното поле. Халфът не бе наясно какво да направи с топката и я предаде на Кейта, който веднага намери по земя Салах. Египтянинът завърши хладнокръвно.

Само две минути след това Кейта отново отне топката, след което топката бързо премина през Фирмино и Салах, който я остави на границата на наказателното поле за Хендерсън. Капитанът отправи страхотен изстрел, с който удвои. Брайтън се поокопити и направи две-три атаки. Тросар пропусна добра възможност след грешка на Вайналдум, а в 26-ата минута същият се разписа, но попадението правилно бе отменено заради засада. Малко след това и Алисон трябваше да се намесва и го направи добре след удар на Мопе отблизо. Подобрението в играта на Брайтън даде резултата в 45-ата минута, когато Леандро Тросар засече много добре от ждроб центриране на Лампти отдясно.

На почивката Анди Робъртсън замени Неко Уилямс, който получи жълт картон към края на първата част. В 61-вата минута Брайтън пропусна много добра възможност да изравни резултата. Центриране на Прьопер стигна на далечната греда до Бърн, който обаче не успя да насочи топката към опразнения ъгъл. Кълбото щеше да излезе в аут, но Вайналдум не рискува и изчисти напред. В игра за Ливърпул се появиха Мане и Фабиньо, които замениха Окслейд-Чембърлейн и Кейта. 1/4-час преди края удар на Хендерсън рикошира в тялото на Стивънс и като по чуда не влезе във вратата. При последвалия корнер обаче Салах засече с глава на близката греда центрирането на Анди Робъртсън - 1:3.

До края на мача Салах на няколко пъти беше много близо до това да оформи своя хеттрик на "Еймейкс Стейдиъм", но дали Матю Райън, дали късметът спираше египтянина да оформи своя хеттрик.