Маурисио Почетино вярва, че отборът по време на престоя му в Саутхемптън е променил английския футбол. Аржентинският треньор изненадващо пое тима през януари 2013 година и след като завърши на 8-о място в класирането, акостира на "Уайт Харт Лейн". 

"Футболът в Англия се промени точно с този отбор на Саутхемптън. Няма друг такъв отбор, който да има такова влияние върху мисленето в първенството", заяви Почетино. 

32 снимки

"Ние бяхме част от клуб с президент като Никола Кортезе, който ни даде всичко, от което имахме нужда. Всичко, за да създадем нещо уникално в английския футбол. Нашата способност да се адаптираме бе невероятна", допълни специалистът. 

"Просто бяхме група от футболисти, които искаха да се учат. Привнесохме различния стил от Испания, младите играчи започнаха да играят все по-често."

По онова време отборът на Почетино бе съставен от играчи като Джей Родригес, Рики Ламбърт, Адам Лалана, Морган Шнайдерлен и Люк Шоу. Успехът бе допълнен и от попълненията на лятото на 2013 година - Деян Ловрен, Дани Освалдо и Виктор Уаняма.