Бившият южноафрикански футболист Майк Мангена се предаде сам на полицията, след като във фермата му беше открита лаборатория за производство на наркотици.

60-годишният ветеран плати близо 4 хиляди евро, за да излезе под гаранция. Съдебното дело срещу обвиняемия обаче ще стартира през 2019 година. За притежание и производство на наркотици Мангена може да получи присъда от 15 години затвор.

Майк Мангена започва професионалната си кариера в Кайзер Чифс в края на 70-те години, за да премине през няколко клуба, в това число и Уотфорд в Англия, където играе рамо до рамо с футболисти като Джон Барнс и Греъм Тейлър. Той записва едва 5 мача за отбора през сезон 1984/85 и играе като нападател.

След оттеглянето си от професионалния футбол той работи като анализатор за телевизия в ЮАР. Той е собственик на агенция за недвижими имоти.

През изминалата седмица Майк Мангена се предаде сам на полицията, след като други трима мъже бяха арестувани след акция на разследващите. Органите на реда открили лаборатория за наркотици, разположена във фермата на бившия футболист в Хилсайд. В нея се изработвал мандракс – синтетичен наркотик от рода на антидепресантите.

Очаква се на 21 февруари Майк Мангена да се изправи пред съда в Ранфонтейн. Останалите трима задържани също ще бъдат съдени заедно с него. Докато бившият футболист излезе под гаранция, останалите, работещи във фабриката ще останат под стража.

Появата на Мангена в съда в понеделник трая само 15 минути, когато беше обявено, че той попада под ударите на закона, няма да остане в ареста.