Манчестър Юнайтед и Тотнъм Хотспър играят при резултат 0:1 в един от най-интригуващите мачове от 6-ия кръг във Висшата лига. Срещата стартира в 18:30 часа и ще може да я гледате на живо по DIEMA SPORT 2. На Gong.bg ще проследим най-важните моменти от двубоя.

Gulliver/GettyImages
27 снимки

Още в 3-ата минута Тотнъм поведе. Защитникът на "шпорите" Мики ван де Вен пое в собствената си половина и направи страхотен индивидуален рейд, чак до наказателното поле на домакините. След това той пусна към свободния Бренън Джонсън на далечната греда, а уелсецът изпрати топката в опразнената врата.

Маркъс Рашфорд имаше страхотен шанс да изравни в 10-ата минута. Той бе изведен с дълъг пас от Андре Онана. От там англичанинът успя да надбяга Ромеро и да стреля в близкия ъгъл. Стражът на гостите обаче спаси.

Минута след това и Тотнъм на свой ред стигна до голова възможност. След добра комбинация на "шпорите" Джеймс Мадисън получи в наказателното и стреля, Онана обаче се намеси.

В 20-ата минута Бренън Джонсън беше много близо до втория гол, като само гредата спаси "червените дяволи". Нападателят на Тотнъм стреля по земя, търсейки далечния ъгъл на вратата, а Онана не успя да стигне до топката. Тя срещна обаче страничния стълб и не влезе.

Две минути след това Зиркзее можеше да изравни. Нидерландецът получи остър пас в наказателното и стреля, но стражът на гостите Викарио успя да спаси.

В 32-ата минута Дестини Удоджи стреля, а след рикошет топката излезе в корнер. При ъгловия удар не се стигна до нищо по-опасно, но при последвалото центриране Кристиан Ромеро опита с акробатично изпълнение да преодолее Андре Онана. Страничната му ножица обаче мина встрани от целта.

Пет минути по-късно гредата помогна и на лондончани. Гарначо засече центриране на Рашфорд на далечната греда. Аржентинецът стреля от въздуха, а топката срещна страничния стълб и излезе.

В 39-ата минута пък Тимо Вернер пропиля невероятен шанс да удвои аванса на гостите. Той остана очи в очи срещу Андре Онана, а стражът и този път се намеси фантастично, за да спаси тима си.

Ситуацията за Манчестър Юнайтед се влоши още повече в 42-ата минута, когато домакините останаха с човек по-малко. Бруно Фернандеш се подхлъзна и кракът му се озова в коляното на Джеймс Мадисън. Имаше съмнения дали нарушението е за червен картон, но съдията Крис Кавана бе категоричен, а ВАР не се намеси, за да оспори това решение.

LIVE / Манчестър Юнайтед - Тотнъм 0:1

0:1 Бренън Джонсън 3'

Съставите на двата отбора:

Манчестър Юнайтед: Онана – Мазрауи, Де Лихт, Мартинес, Фернандеш, Рашфорд, Зиркзее, Гарначо, Далот, Угарте, Мейноо

Мениджър: Ерик тен Хаг

Тотнъм Хотспър: Викарио – Педро Поро, Ромеро, Ван де Вен, Удоджи, Мадисън, Бентанкур, Кулушевски, Джонсън, Соланке, Вернер

Мениджър: Ангелос Постекоглу