Завръщането на феновете по стадионите ще вдъхне живот на клубовете от долните дивизии, заяви президентът на Английската футболна лига (ЕФЛ) Рик Пери. Това идва след решението на правителството да отвори съоръженията за 4000 души в регионите с най-нисък брой на заболяванията и за 2000 в тези от втора категория.

"Доволни сме от това решение, защото вече от доста време настояваме стадионите да бъдат отворени. Знаем пред какви проблеми сме изправени и ще се постараем да се справим, защото феновете наистина ни липсват. Специално за отборите от Лига 1 и Лига 2 това ще бъде адски важно. Не само заради парите, а и заради атмосферата. 4000 души могат да вдъхнат живот на клубовете от четвъртата дивизия", каза той.

Новият закон влиза в сила от 2 декември, а трета и четвърта дивизия имат много насрочени срещи за предния ден. Пери обясни, че ЕФЛ ще направи всичко по силите си, за да пренасрочи голям брой от тях.


Следете ни навсякъде и по всяко време с мобилното приложение на Gong.bg. Можете да го изтеглите от Google Play, App Store и AppGallery.