Третодивизионният Шроузбъри Таун постигна изключителен резултат срещу непобедимия в рамките на една календарна година Ливърпул. Възпитаниците на мениджъра Сам Рикетс стигнаха до гръмко 2:2 в двубой от четвъртия кръг на турнира за Купата на футболната асоциация, осигурявайки си мечтано гостуване на „Анфийлд” в началото на следващия месец.

Gulliver/GettyImages
31 снимки

Още в първите минути на стадион “Ню Мийдоу” Ливърпул показа, че рано-рано ще се опита да реши нещата в своя полза. Футболистите на Юрген Клоп бяха тимът, който изцяло владееше инициативата още от първия съдийски сигнал, докато играчите на домакините се опитваха да действат с дълги топки, които да изненадат отбраната на гостите.

„Червените” действаха предимно отдясно, където много активен бе Неко Уилямс. Именно след негово центриране, Такуми Минамино бе много близо до откриването на резултата, но не успя да засече с глава топката от два метра.

Гостите успяха да открият резултата след четвърт час игра. Педро Чиривея изведе по отличен начин Къртис Джоунс отляво, който напредна и стреля точно за 1:0.

Въпреки ранния гол за мърсисайдци, футболистите на Шроузбъри също имаха своите отлични възможности. И в трите шанса за домакините през първата част, в тяхната основа бе нападателят Шон Уоли, който в два от случаите дори успя да отправи удар към вратата. При първата възможност Адриан показа класа и успя да избие с крак, докато при вторият изстрел, топката премина покрай левия страничен стълб.

През първата част домакините трябваше да извършат и принудителна смяна в състава си, след като Оливър Норбърн получи травма и бе заменен от Дейвид Едуардс.

Второто полувреме започна по най-добрия начин за Ливърпул, и съответно кошмарен за Шроузбъри. Минута след подновяването на играта домакините си реализираха нелеп автогол, с който Ливърпул увеличи преднината си.

При едно наглед безобидно центриране на Неко Уилямс отдясно, Доналд Лав се опита да изчисти топката необезпокояван от никого, но вместо това я насочи в долния десен ъгъл на собствената си врата.

В 58-ата минута домакините пропиляха трета чиста голова ситуация. След отлична контраатака, Калъм Ланг се озова очи в очи с Адриан, но ударът му по диагонала бе избит в корнер от стража на гостите. Малко след това Джош Лорент също имаше шанс след грешка на Жоел Матип, но изстрелът му мина покрай вратата.

В 65-ата минута тимът на Шроузбъри намали преднината на „червените”  след спорна дузпа. Тя бе отсъдена за нарушение на Ясер Ларуси срещу Джош Лорент. Повторенията обаче показаха, че нарушението откровено е извън наказателното поле. Въпреки всичко обаче, резервата Джейсън Къмингс стреля много точно от бялата точка и намали пасива на своя тим.

Четвърт час преди края отново Къмингс се превърна в герой за своите, след като отново порази целта. Този път нападателят се възползва от грешка в отбраната на „червените”, открадна топката и с много премерен удар в долния десен ъгъл не остави шансове на Адриан за 2:2.