Ръководството на Ливърпул за пореден път отрече спекулациите, че клубът може да бъде продаден. По-рано този месец New York Post разпространи информациите, че собствениците на клуба от Fanway Sports Group преговарят тайно с бизнесмени, готови да предложат 2 млрд. долара за клуба от „Анфийлд“.

Изпълнителният директор на „червените“ Питър Мур обаче бе категоричен, че плановете на собствениците са дългосрочни и информациите за продажбата на Ливърпул не отговарят на истината.

„Откакто взеха клуба, собствениците на клуба инвестираха 2 млн. паунда в капиталови вложения. Бяха изградени някои неща, инвестирани бяха средства в технологии и новата трибуна на стадиона“, коментира Мур.

„В момента инвестираме в базата в Къркби, където изграждаме чисто нов център. За първи път в историята на клуба първият отбор и академията ще бъдат заедно. Инвестицията там ще бъде в размер на 50 млн. паунда. Мисля, че имаме собственици, които много добре разбират какво означава да ръководиш този футболен клуб“, продължи той.

„Ръководството разбира този град, разбира нуждите на феновете. Те са в този проект дългосрочно. Тук не се мисли краткосрочно, няма краткосрочна инвестиция в клуба. Те вярват в това, което се случва под ръководството на Юрген Клоп на терена, както и под ръководството на нашия спортен директор Майкъл Едуардс“, каза още изпълнителният директор на Ливърпул Питър Мур.