Мениджърът на Челси Маурисио Почетино вярва, че финалът в турнира за Купата на Лигата срещу Ливърпул, който е в неделя, идва в най-подходящия момент за неговия отбор. 

Според аржентинеца резултатите на "сините" от последните седмици показват, че в тима най-полсе се вижда така чаканият прогрес. През последната година и половина лондончани претърпяха пълна промяна на състава си след идването на американския собственик Тод Бьоли, но успехите все още липсват - "сините" са в средата на таблицата във Висшата лига, не участват в Европа и този финал е възможност за тях да спечелят първа купа в ерата Бьоли.

И докато Ливърпул е разкъсван от сериозни кадрови проблеми, то при Челси те намаляват, а освен това тимът постигна победи над Астън Вила и Кристъл Палас и направи равенство с шампиона Манчестър Сити в последните си три двубоя.

"Ще трябва да се справим с контрола върху определени моменти в мача в неделя. Но мисля, че последните седмици доказаха, че се намираме във възходяща линия. Имаме чудесна инерция и резултатите ни ни изпълват с увереност. Наясно сме, че ни предстои битка. През първата част от сезона точно това бе нещото, което ни липсваше", посочи аржентинският мениджър.

Той бе попитан и ще се отрази ли по някакъв начин поражението с 1:4 от Ливърпул на "Анфийлд" само преди няколко седмици, на което Почетино отговори, че "ситуацията в момента е коренно различна".

Според Юрген Клоп точно настоящите кадрови проблеми на Ливърпул правят Челси фаворит в предстоящия мач.

"Клоп е достатъчно умен. Той е наясно, че във финал може да се случи всичко. Ако те не са фаворит в мача, то и ние не сме. За мен обаче Ливърпул е фаворитът. Те имат опита и през последните осем години играха в много и всякакви финали. За нас това е нещо ново. За много от играчите това е първи финал изобщо. Това прави съперника ни фаворит, но и аз на мястото на Клоп би казал, че шансовете са 50:50", обясни Почетино.