Челси официално ще има нов собственик от понеделник. От пресслужбата на лондончани излязоха със съобщение, че всички детайли по продажбата на клуба на консорциума на Тод Боули са финализирани.

"Футболен клуб Челси може да потвърди, че снощи е постигнато окончателно споразумение за продажба на клуба на консорциума на Тод Боули. Очаква се сделката да приключи в понеделник. На този ден клубът ще публикува допълнителна информация", се казва в официалния сайт на Челси.

Преди това продажбата на клуба беше одобрена от ръководството на английската Висша лига. Правителството на Обединеното кралство одобри сделката, след като получи правни гаранции, че Роман Абрамович, чиито активи в страната са замразени, няма да се възползва от продажбата на клуба. Сделката възлиза на 4,25 милиарда паунда (около 5 милиарда евро).

На 26 февруари Роман Абрамович предаде управлението на клуба на попечителите на Благотворителната фондация Челси след началото на руската инвазия в Украйна. На 2 март той обяви, че възнамерява да продаде клуба. На 10 март правителството на Обединеното кралство наложи санкции срещу Абрамович и блокира активите на руския бизнесмен, включително футболния клуб.