Футболът е шанс за огромна част от човечеството да се измъкне от безперспективното бъдеще, мизерията, глада и насилието. Футболът създава огромни възможности, а и най-малкото осигурява изключително луксозен начин на живот за повечето професионални играчи.

Не е такъв случат обаче с 20-годишния Фаик Джефри Болкиа, който е най-богатият футболист в света... макар че играе за резервите на Лестър. Неговото богатство обаче не е спечелено с много пот по футболните терени. Фаик е един от малкото хора на тази планета, които имат наистина голям късмет в живота. Той е внук на султана на Бруней - държава с две минитериторийки в северозападната част на остров Борнео, на чиято територия са разположени още Малайзия и Индонезия.

Султанът на Бруней с един от най-богатите хора на Земята, с богатство над 15 милиарда долара – най-вече от добив на нефт и газ, които се изнасят в много държави. А Фаик може да разполага с това богатство както си пожелае. Неговият баща – Джефри Болкиа, има славата на един най-големите плейбои сред най-богатите хора. Той има състояние от около 10 милиарда долара, като 15 години е оглавявал държавната брунейска инвестиционна компания.

65-годишният Джефри разхищава пари на килограм. Той харчи по 30 млн. долара всеки месец за нови яхти, часовници, тузарски партита с всякакви красавици от цял свят, концерти с едни от най-големите звезди в съвременната музика. Също така той е и собственик на... 2300 коли, включително с марките „Бентли“, Ферари“ и „Ролс-Ройс“.

Джефри плаща почти половин милион долара на известния скулптор Сюърт Джонсън за създаването на гола негова статуя и такава на бившата му годеница. Преди време той дава и 5 милиона долара за малко килимче, което е инкрустирано със злато и бижута. За 7-ия рожден ден на малкия Фаик – през 2005 година, пък баща му прави паметно парти, канейки „Краля на попа“ Майкъл Джексън за частен концерт. За привилегията един от най-великите артисти да пее специално за кралската фамилия, Джефри се раздели с едни 12 милиона долара. Младият наследник на трона обаче има желание да развива своите качества. Той започва да мечтае за професионален футбол още от първите си дни като малко момче. А огромните финансови възможности на семейството му осигуряват проби в едни от най-елитните клубове във Висшата лига - Саутхемптън, Арсенал, Челси и Лестър.

От 2016 година Фаик е картотекиран и за първия отбор на "лисиците", но все още не е записал участие за тима. Въпреки милиардите на своите роднини, Фаик продължава да се подвизава за резервите на Лестър, при това с не особено голям успех. Той все още няма участие в професионалния футбол на клубно ниво, но пък има девет двубоя за националния отбор на Бруней, вкарвайки едно попадение. Фаик има честта да е капитан на своята страна на турнира през 2017-а в помощ на държавите, засегнати от цунами. Въпреки че играе за Бруней на национално ниво, Фаик Болкиа е роден в Лос Анджелис през 1998 година.

Лоялността към родината на семейството остава. „Играя футбол от малък. Винаги ми е харесвала тази игра“, споделя младият футболист. Ако все пак авантюрата между Фаик и футбола не доведе до щастлив край, момчето със сигурност няма да остане на улицата. В това можете да сте сигурни. В момента дори и футболът не е способен да създаде толкова голямо богатство с каквото разполага Фаик.