Отборът на Фулъм победи с 2:1 Брентфорд във финалния плейофен мач за влизане във Висшата лига, нанасяйки два съкрушителни удара в продълженията на срещата. Двата гола за "котиджърс" в най-скъпия мач във футбола бяха отбелязани от Джо Брайън, който се превърна в истинския герой за отбора на Скот Паркър. Почетното попадение за символичните домакини беше дело на Хенрик Далсгард в последната секунда на мача. 

29 снимки

Първият удар в срещата дойде в 4-та минута и беше на сметката на гостите. След контраатака Джошуа Онома се оказа на стрелкова позиция фронтално срещу вратата на Брентфорд. Той се нагласи и опита късмета си от 20 метра, но Дейвид Рая беше стабилен. 

В 10-та минута играчите на Брентфорд бяха близо до загуба на топката в собственото си наказателно поле. След поредица от недоразумения и единборства обаче все пак символичните домакини успяха да изчистят.

В 17-та минута Фулъм стигна и до първото си голямо положение. След хубава продължителна атака на "белите" Джош Онома получи подаване в наказателното поле, гърдира защитника срещу себе си и с прецизен удар накара Дейвид Рая да покаже чудесен рефлекс, за да предотврати сигурен гол. 

До края на частта продължи да властва предпазливостта, като до реални положения не се стигна пред нито една от двете врати. 

В 48-та минута Фулъм получи шанс да изпълни пряк свободен удар от около 20 метра от вратата на Дейвид Рая. Зад топката застана Нийкенс Кебано, чийто удар обаче се озова във външната част на мрежата на вратата на символичните домакини. 

Темпото на игра обаче продължи да е изключително ниско, като и двата тима подчертано не желаеха да предприемат особено рискове. В 71-та минута все пак Брентфорд създаде не лошо положение. След постепенна атака Матиас Йенсен намери Оли Уоткинс на границата на наказателното поле на Фулъм, но плътният удар на стрелеца беше спасен с лекота от Марек Родак. 

В 83-та минута Хенрик Далсгард беше намерен на границата на наказателното поле. Той опита шута си с първото си докосване, но този изстрел премина доста над вратата на Марек Родак. До края на редовните 90 минута нови интересни ситуации нямаше и срещата отиде в продължения. 

Там още във втората минута на 30-те имаше шанс за момчетата на Томас Франк. След бърза контраатака резервата Серхи Каньос пласира перфектно центриране за Оли Уоткинс, но стрелецът не успя да нанесе точен удар след намеса на бранител на Фулъм. 

Решителният момент в срещата обаче дойде в последната минута на първото продължение в срещата. Гостите получиха възможност да изпълнят свободен удар от над 40 метра. Зад топката застана левия бек Джо Брайън и когато всички смятаха, че той ще центрира крайният полузащитник стреля с всичка сила в опразнената от стража на Бретнфорд Рая врата, за да отбележи за 1:0. 

 

В 117-та минута всичко приключи. След дълга топка от стража на Фулъм Марек Родак Джо Брайън размени страхотно двойно подаване с Александър Митрович и изведен сам срещу Дейвид Рая не сбърка, за да направи резултата 2:0 и на практика да реши всичко в срещата.

В последната минута на мача все пак момчетата на Томас Франк стигнаха до почетно попадение. След центриране от свободен удар Кристиан Ньоргард свали за Далсгард, който не сбърка от няколко метра, но попадението му се оказа без значение за крайния изход на срещата. 

По този начин Фулъм си осигури заслужено връщане в елита, побеждавайки във финала и завръщайки се във Висшата лига след само един сезон отсъствие. 

Брентфорд - Фулъм 1:2

0:1 - Джо Брайън (105)

0:2 - Джо Брайън (117)

1:2 - Хенрик Далсгард (120+4)

Ето и съставите на двата тима:

Брентфорд: Рая, Далсгард, Янсон, Пинък, Хенри, Йенсен, Ньоргард, Да Силва, Мбемо, Уоткинс, Бенрама;

Фулъм: Родак, Брайън, Рийм, Хектор, Одой, Керни, Рийд, Кебано, Онома, Камара, Рийд;