Истинска сензация поднесе последният в класирането Шефилд Юнайтед, след като победи насред "Олд Трафорд" тима на Манчестър Юнайтед с резултат 2:1 в мач от 20-ия кръг на английската Висша лига. Кийн Браян откри в 23-ата, но Хари Магуайър изравни в 64-ата минута. Оливър Бърк обаче дари "остриетата" с така важните три точки в 74-ата минута. 

Gulliver/GettyImages
100 снимки

"Червените дяволи" изиграха доста странен мач, в който имаха инициативата през целия двубой, но не успяха да създадат сериозни проблеми за вратаря на гостите Аарън Рамсдейл. Шефилд играеше доста освободено, но и концентрирано, като изчакваха своите шансове, което ги дари и с аванс на почивката. През втората част Манчестър натисна и успя да изранвни, но настоятелната игра на "остриетата" в ключовите моменти им донесе втория гол и крайния успех в двубоя.

След тази загуба възпитаниците на Оле Гунар Солскяер отстъпиха върха на градския си съпреник Манчестър Сити, който е лидер с 41 точки, но и с мач по-малко от "червените дяволи". Ман Юнайтед имат един пункт по-малко в актива си. За Шефилд това бе едва втора победа за сезона, с което те събраха едва 8 точки, като остават на 10 от спасителната зона. В следващия кръг тимът от "Олд Трафорд" има тежко гостуване на Арсенал, докато Шефилд отново ще пътува до Манчестър, но този път на стадиона на Сити.   


Домакините взеха инициативата още със самото начало на двубоя и в първите десетина минути имаха повече от 80% притежание на топката. 

Първата опасна ситуаия дойде в 12-ата минута, когато Аарън Уан-Бисака получи топката на десния фланг и центрира към далечната греда, където Маркъс Рашфорд засече, но покрай вратата. 

Четири минути след това и гостите създадоха опасност пред вратата на Давид Де Хеа. Били Шарп бе изведен в половината на домакините, напредна, след което шутира, но испанският страж спаси с крак.

Въпреки превъзходството, което имаха, "червените дяволи" допуснаха попадение в 23-ата минута. Джон Флек центрира от корнер в наказателното поле, където Де Хеа излезе неразчетено, а Кийн Браян изпревари Аксел Туанзебе и засече с глава, като топката се отби от дясната греда на вратата и влезе в мрежата - 0:1.

След изтичането на половин час игра Антони Марсиал отбеляза във вратата на Аарън Рамсдейл, но попадението беше отменоно заради нарушение във въздуха на Хари Магуайър срещу стража на "остриетата" точно преди топката да попадне във французина.   

"Червените дяволи" продължиха да владеят повече топката, но не успяваха да стигнат до точен изстрел. 

В 41-ата минута Бруно Фернандеш бе намерен в наказателното поле отдясно, а португалецът веднага потърси Антони Марсиал, който опита да стреля с глава, но без проблеми за Рамсдейл.  

Втората част стартира отново с натиск на домакините. В 49-ата минута Фернандеш изведе по отличен начин Мейсън Грийнууд отдясно в наказателното поле, а английският национал стреля по диагонала, но покрай гредата в аут.   

В 56-ата минута Дейвид МакГолдрик получи в наказателното поле отдясно и нанесе чудесен изстрел с външен фалц с десния крак, но топката прелетя малко над гредата на Де Хеа. 

В 62-ата минута Маркъс Рашфорд стреля фронтално срещу вратата от пряк свободен удар, но в ръцете на Рамсдейл. 

Натискът на "червените дяволи" даде резултат в 64-ата минута. Алекс Телес центрира от корнер в наказателното поле, където Хари Магуайър бе изпуснат от Фил Джагиелка, а капитанът на домакините нанесе чудесен изстрел с глава, който бе неспасяем за Рамсдейл - 1:1.

Малко след гола в игра се появи Единсон Кавани, който замени Мейсън Грийнууд. 

Въпреки натиска на домакините, отново Шефилд успя да поведе в резултата в 74-ата минута. След настоятелна атака на "остриетата" отдясно и, след като на няколко пъти топката бе изчиствана, тя се озова в Оливър Бърк, който шутира, получи се рикошет в Туанзебе и след това в граната греда и попадна във вратата на Де Хеа за 1:2. 

Три минути след това опасен изстрел на Алекс Телес от дистанция се отби от играч на Шефилд и летеше опасно под гредата на Рамсдейл, който обаче успя да избие над гредата в корнер. След изпълнението му Погба засече с глава, но покрай лявата греда. 

В последните минути на двубоя “червените дяволи” опитаха да наложат натиск в желанието си да избегнат поражението, но продължаваха да имат много проблеми с отлично подредената защита на домакините и не успяваха да достигнат до реални голови положения. По този начин завърши и двубоят. 


FT | МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД – ШЕФИЛД ЮНАЙТЕД 1:2 | КЛАСИРАНЕ ВЪВ ВИСШАТА ЛИГА МОЖЕТЕ ДА ВИДИТЕ ТУК!

0:1 Кийн Браян 23'

1:1 Хари Магуайър 64'

1:2 Оливър Бърк 74'

МАНЧЕСТЪР ЮНАЙТЕД (4-2-3-1): 1. Давид Де Хеа – 29. Аарън Уан-Бисака, 38. Аксел Туанзебе, 5. Хари Магуайър (к), 27. Алекс Телес – 6. Пол Погба, 31. Неманя Матич – 11. Мейсън Грийнууд, 18. Бруно Фернандеш, 9. Антони Марсиал – 10. Маркъс Рашфорд

Мениджър: Оле Гунар Слоскяер

ШЕФИЛД ЮНАТЙЕД (3-5-2): 1. Аарън Рамсдейл – 15. Фил Джагиелка, 29. Кийн Браян, 6.Крис Башам – 4. Джон Флек, 16. Оливър Норууд, 7. Джон Лундстрам, 2. Джордж Балдок – 10. Били Шарп (к), 17. Деймид МакГолдрик

Мениджър: Крис Уайлдър


Главен съдия: Питър Банкс, Англия

Стадион: „Олд Трафорд“, Манчестър, Англия