Манчестър Юнайтед победи с 2:0 Нотингам в реванша от полуфиналите за "Карабао къп" и с общ резултат 5:0 се класира за финала на турнира. На 26-и февруари на стадион "Уембли" първата купа за сезона в Англия ще си оспорват "червените дяволи“ и Нюкасъл. 
 
Головете за Юнайтед дойде с два късни гола в рамките на 3 минути. Вкараха ги Антони Марсиал (73) и Фред (76). Завръщането в игра на Джейдън Санчо след 5 месец отсъствие бе другата добра новина за феновете на домакините.
Още с първия съдийски сигнал "червените дяволи" се настаниха в половината на гостите, но така и не затрудниха вратаря Хенеси в началните десет минути.  В 15-ата минута вълшебно докосване на Бруно Фернандеш изведе Люк Шоу на добра позиция, но отбраната на съперника се справи. 120 секунди по-късно Антони се освободи и опита техничен шут в далечния ъгъл, в който обаче нямаше сила и стражът на Нотингам улови с лекота. Еманюел Денис, който замени контузилия се на загрявката Джеси Лингард, на няколко пъти внесе напрежение в защитата на гостите, но не успя да застраши вратаря Хийтън.  
 
Чудесна намеса на Хенеси в 29-ата минута не позволи на Юнайтед да повесе в резултата. Центриране на Люк Шоу стигна до Каземиро, който с глава коварно свали топката пред голлинията и стражът на Нотингам изби топката с крак. Алехандро Гарначо с поредния си пробив и центриране отляво в 33-ата минута принуди Хенеси отново да се намесва. Пет минути по-късно Антони посрещна избита от защитата топка пред наказателното поле и изстреля истински снаряд, който профуча над вратата.
 
Три минути преди почивката Нотингам изпусна златен шанс да открие. Еманюел Дейвис получи хубаво подаване и шутира веднага, но топката се удари в съотборника му Съридж и опасността беше предотвратена. В последните секунди на първата част късметът бе на страната на гостите, след кто удар с глава на Вегхорст срещна дясната греда на вратата на Хийтън. 

Не бяха изминали и десет минути от второто полувреме, когато Вегхорст изпревари МакКена в наказателното поле на Нотингам и бе фаулиран, но сигнал за дузпа не последва. Час след началото на мача Алехандро Гарначо за пореден път бе неуловим за бранителите на съперника, но ударът му в близкия ъгъл бе спасен от Хенеси. Веднага след това Ерик тен Хаг извърши три промени в състава си, като на терена след 5 месеца отсъствие се появи Джейдън Санчо. В игра влязоха още Рашфорд и Марсиал, а мачът приключи за Антони, Гарначо и Вегхорст.

Смените внесоха повече идеи в играта на Юнайтед и добри възможности се откриха пред Рашфорд и Каземиро, но до гол не се стигна. Импулсът даде резултат в 73-ата минута, когато резултатът бе открит. Каземиро подаде към Марсиал, който продължи към Рашфорд. Английският национал опита да му върне и въпреки че пасът бе блокиран първоначално, топката стигна отново до Марсиал, който стреля в ъгъла с левия крак за 1:0. 

180 секунди по-късно "червените дяволи" удвоиха аванса си. Джейдън Санчо изведе Фернандеш отдясно, след което португалецът центрира превъзходно към далечната греда. Там беше Рашфорд, който с успоредно подаване поднесе топката на Фред и той отблизо я бутна във вратата за 2:0.

До края Нотигам се опита да отбележи поне един гол, но вратарят Томас Хийтън показа класа и запази мрежат си "чиста".
 

LIVE МАНЧЕСТЪР ЮН - НОТИНГАМ 2:0

 
Манчестър Юнайтед: 22. Хийтън, 29. Уан-Бисака, 19. Варан, 6. Мартинес, 23. Шоу, 8. Фернандеш, 18. Каземиро, 17. Фред, 21. Антони, 27. Вегхорст, 49. Гарначо

Нотингам: 13. Хенеси, 7. Уилямс, 26. МакКена, 30. Боли, 32. Лоди, 25. Денис, 5. Мангала, 23. Фройлер, 31. Скарпа, 20. Джонсън, 16. Съридж