Тимът на Ливърпул продължи безупречната си серия, и след като стана световен клубен шампион преди броени дни, разпарчетоса втория Лестър Сити с 4:0 в предпоследен мач от 19-ия кръг във Висшата лига на Англия. Европейският клубен шампион сложи ръка на амбициите на „лисиците” за каквото и да било преследване на първата позиция и увеличи дистанцията между двата отбора, след като „червените” регистрираха актив от 52 пункта, оставяйки Лестър на 13 точки зад себе си, а също така Ливърпул е и с мач по-малко.

Резултатът на "Кинг Пауър Стейдиъм" бе отркит от Роберто Фирмино в 31-ата минута, а другите три гола дойдоха през втората част в Лестър. Джеймс Милнър удвои резултата от дузпа в 71-ата, а Роберто Фирмино три по-късно и Tрент Александър-Арнолд в 78-ата минута категоризираха успеха за тима на Юрген Клоп.

Лестър засили своята халфова линия, след като Денис Прает застана там, заменяйки Айосе Перес, а това бе единствената промяна от състава, който игра на „Анфийлд” по-рано през октомври.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔵🆚🔴 #LeiLiv • #lcfc

A post shared by Leicester City (@lcfc) on

Келеши Ихеаначо беше на пейката за домакините, след като и Хамза Чудури бе там.

За Ливърпул се завърна Джорджинио Вайналдум, който пропусна Световното клубно първенство поради травма. Една промяна имаше от състава на отбора от финала с Фламенго, след като Алекс Окслейд-Чембърлейн е с травма и холандецът зае неговото място.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

🔴 TEAM NEWS 🔴 How we line up to face @lcfc 👊 #LFC #LiverpoolFC

A post shared by Liverpool Football Club (@liverpoolfc) on

Ливърпул създаде цели две положения в рамките на едва 60 секунди. Първо удар на Александър-Арнолд бе спасен от Шмайхел, след което Садио Мане направи страхотен пропуск, след като от няколко метра пропусна да накаже „лисиците”. След пет изиграни минути мърсисайдци направиха трети удар, след като домакините не наказаха грешка при изнасяне, а Фирмино върна за Салах, който отправи много неточен удар.

В 11-ата минута Ливърпул създаде феноменална контраатака, след като Наби Кейта подаде за Мохамед Салах, който напредна и преодоля Каспер Шмайхел, но си пусна топката вляво. Ъгълът се скъси и той стреля, след което шутът му отиде във външната страна на мрежата на датчанина. След четвърт час игра гостите създадоха нов шанс, но ударът на Хендерсън бе блокиран от Джони Евънс и излезе в корнер. След него не последва нищо за тима на Юрген Клоп.

В 32-ата минута Трент Александър-Арнолд центрира топката отляво и намери Роберто Фирмино, който с глава препарира Каспер Шмайхел, за да открие резултата. 

Миг по-късно Садио Мане бе много близо до това да накаже грешка в изнасянето на топката от Лестър Сити, но Шмайхел направи витална намеса, която попречи на европейския клубен шампион да удвои актива си за секунди. След 40 минути игра гостите направиха бърза атака през средата, а Мане продължи за Кейта, който навлезе в наказателното поле на домакините, но последното му докосване бе "тежко" и Союнчу се намеси добре, за да предотврати гола.

До края на първата част нямаше нищо интересно, а Ливърпул унищожаваше Лестър Сити през първата част, след като "лисиците" нямаха удар посока вратата на Алисон Бекер.

54 снимки

След старта на второто полувреме Юри Тилеманс стреля от дъгата, но Джо Гомес с крака си блокира топката и я прати в ъглов удар. След него играчите на Лестър не затрудниха Алисон. В 51-ата минута видяхме поредното превъзходно центриране на Александър-Арнолд за Робъртсън, но току преди срещата на топката с главата на шотландеца се намеси Рикардо Перейра, който прати топката в ъглов удар. След корнера пък играчите на Лестър допуснаха Салах да отправи удар, чиято парабола бе неточна и играта продължи след аут. Три по-късно Робъртсън открадна топката вляво от Денис Прает и центрира за Роберто Фирмино, който засече, но неточно към вратата на Шмайхел.

Лестър започна да се освестява след повече от час игра и опита да затрудни опонента си. Рикардо Перейра в 63-ата минута проби отдясно и искаше да центрира за Варди, но Ван Дайк с великолепна намеса спря пътя на топката. В 72-ата минута Ливърпул отбеляза втори гол, след като малко по-рано Чаглар Союнчу игра с ръка в наказателното поле и реферът Майкъл Оливър  посочи бялата точка. Зад топката застана Джеймс Милнър, който току бе влязъл на терена на "Кинг Пауър Стейдиъм" и с хладнокръвно изпълнение в средата на вратата удвои за "червените".

В 75-ата минута лидерът в класирането направи резултата 3:0. Гостите разиграха феноменално топката в средата на терена, а Александър-Арнолд центрира остро отдясно за Фирмино. Той овладя топката и с левия крак прати топката в горния ляв ъгъл на вратата на датския вратар на „лисиците”.

Три по-късно Садио Мане получи топката в средата и сви вдясно за Александър-Арнолд. Десният бек на Ливърпул отправи туповен изстрел посока вратата на Лестър, но Шмайхел не успя да реагира и направи резултата 4:0. В 85-ата минута Джейми Варди отправи диагонален шут към вратата на гостите, но топката излезе аут.

Стартови състави на двата тима:

Лестър Сити: Каспер Шмайхел – Рикардо Перейра, Джони Евънс, Чаалар Союнчу, Бен Чилуел – Уилфред Ндиди, Денис Прает – Юри Тилеманс, Джеймс Мадисън, Харви Барнс, Джейми Варди

Ливърпул: Алисон Бекер - Трент Александър-Арнолд, Джо Гомес, Върджил Ван Дайк, Андрю Робъртсън - Джордан Хендерсън, Джорджинио Вайналдум, Наби Кейта - Садио Мане, Мохамед Салах, Роберто Фирмино