Отборите на Евертън и Тотнъм изиграха един от най-добрите мачове през този сезон, завършвайки при резултат 2:2 в първи мач от 33-тия кръг във Висшата лига. Хари Кейн откри в 27-та минута, но Сигурдсон възстанови паритета само 4 минути по-късно. През втората част Сигурдсон даде аванс на тима си, но Кейн отново върна равенството почти мигновено след това, като това се оказа и последния гол в мача. 

21 снимки

Двубоят започна с доста агресия и от двата тима, като Гюлфи Сигурдсон опита късмета си от около 25 метра, но не уцели вратата на Юго Лорис. 

Първият сериозен шанс в мача дойде пред вратата на гостите. В 21-та минута, след хубав извеждащ пас на Сигурдсон към Ричарлисон, бразилецът намери позиция за стрелба, но Лорис беше на мястото си, за да отрази. 

Шест минути по-късно обаче "шпорите" наказаха този пропуск. След центриране отляво, Хари Кейн успя да свали на гърди и да разстреля Джордан Пикфорд за 1:0. Авансът се задържа само 4 минути, след като "карамелите" получиха право да изпълняват дузпа, а Сигурдсон не сбърка за 1:1. 

В 38-та минута момчетата на Карло Анчелоти трябваше дори да поведат в резултата. След нова хубава атака и размяна на подавания, Хамес Родригес се оказа на стрелкова позиция от точката на дузпата, но Юго Лорис се намеси брилянтно, за да спаси. 

В 52-та минута гостите създадоха добър шанс след активизацията си в началото на второто полувреме. Хюн-Мин Сон преодоля прекия си пазач и излезе само срещу Пикфорд, който спаси от малък ъгъл. В 57-та минута Тоби Алдервейрелд уцели греда след ъглов удар. 

В 62-та минута обаче домакините успяха да нанесат втори удар. Резервата Шеймъс Коулман комбинира на двоен пас с Ричарлисон, а ирландецът намери с великолепно центриране Гюлфи Сигурдсон, който със страхотен удар препарира Лорис за 2:1. 

Този аванс отново обаче не издържа никак дълго. В 68-та двама бранители на Тотнъм допуснаха комична грешка, а Хари Кейн отново не сбърка и буквално скъса мрежата след удар в скобата. 

Евертън постепенно отново пое контрола над срещата и в 84-та минута се достигнаха до златен шанс. Първо резервата Джош Кинг принуди Лорис да спасява, преди Ричарлисон да пропусне от трудна позиция да порази полуопразнената врата. До края на срещата нови голове не паднаха обаче и така двата тима не си помогнаха с нищо в борбата за евроместата. 

Евертън - Тотнъм 2:2

0:1 - Хари Кейн (27)

1:1 - Гюлфи Сигурдсон (31, дузпа)

2:1 - Гюлфи Сигурдсон (62)

2:2 - Хари Кейн (68)

Ето и съставите на двата тима: 

Евертън: Пикфорд, Холгейт, Кийн, Годфри, Дин, Алан, Дейвис, Родригес, Иуоби, Сигурдсон, Ричарлисон; 

Тотнъм: Лорис, Родон, Алдервейрелд, Дайър, Регилон, Сисоко, Хойберг, Ндомбеле, Орие, Сон, Кейн