Манчестър Юнайтед победи Бренфорд с 3:1 като гост в отложен мач от 17-ия кръг на Висшата лига. Двата отбора си разделиха по едно полувреме, но разликата беше, че „червените дяволи” реализираха положенията си.

В 55-ата минута Антъни Еланга откри резултата, а седем минути по-късно Мейсън Грийнууд удвои. В 77-ата минута Маркъс Рашфорд направи преднината на своя отбор класическа. В 85-ата минута Айвън Тони оформи крайния резултата.

„Пчеличките” имаха няколко отлични възможности през първото полувреме, но Давид де Хеа се отличи с няколко отлични спасявания след удари на Матиас Йенсен.

Така Юнайтед събра 35 точки и заема 7-о място във временното класиране. Брентфорд е 14-и с 23 точки.  

Gulliver/GettyImages
30 снимки

Срещата започна с добра възможност за домакините. Брайън Мбемо намери Йенсен пред наказателното поле. Датският халф оправи опасен удар, но покрай вратата. В 9-ата минута на Йонас Льосл му се наложи да се намесва. Диого Дало намери Еланга на втора греда. Младокът с глава потърси далечния ъгъл, но датският страж успя да избие. 

В 13-ата минута "пчеличките" имаха страхотна възможност да стигнат до гол. След грешка в центъра Янелт изведе Йенсен очи в очи с Де Хеа в наказателното поле, но вратарят с крак успя да избие удара на датчанина. Топката остана във владение на домакините и след изпълнение на корнер се стигна до опасен удар на Сьоренсен, който след рикошет излезе в нов ъглов удар.

В 25-ата минута Дало получи пространство за удар и шутира коварно, но топката мина над вратата. В 32-ата минтуа Мбемо получи отляво и изведе Йенсен още един път сам срещу Де Хеа. Халфът отправи удар по трева, но отнова стражът се намеси блестящо и изби. 

Две минути след началото на втората част гредата спаси Брентфорд. Фернандеш намери Роналдо в наказателното поле. Нападателят отправи удар с глава, който срещна горната греда. Последва бърза контраатака за "пчеличките". Мбемо отново изведе Йенсен на стрелкова позиция, но датчанинът не затрудни Де Хеа.

В 55-ата минута Юнайтед поведе. Роналдо увлече двама защитници на домакините, което отвори пространство за Антъни Еланга. Младокът получи отличен пас от Фред, като не успя да овладее добре топката, но останал очи в очи с Льосл с глава прати топката във вратата. 

"Червените дяволи" нанесоха втория си удар в 62-ата минута. Тогава Роналдо с чудесен пас изведе Бруно Фернандеш зад гърба на защитата. Португалският халф пробяга доста терена с топка в крака, навлезе в наказателното поле и пусна успореден пас за Мейсън Грийнууд, който на празна врата нямаше как да сбърка. 

В 70-ата минута Хари Магуайър замени Кристиано Роналдо, а смяната никак не се хареса на португалеца, като той даде да се разбере, че не е доволен от решението на Ралф Рангник. 

В 77-ата минута "червените дяволи" направиха преднината си класическа. Мактоминей отне топката в центъра и намери Фернандеш. Португалецът напредна с топката и изведе на стрелкова позиция Рашфорд отдясно в наказателното поле. Нападателят с техничен удар в близкия ъгъл матира Льосл за трети път. 

В 85-ата минута Брентфорд върна един гол. Расмусен хвърли тъч в наказателното поле, при което се получи разбъркване. Айвън Тони беше най-съобразителен и порази вратата на Де Хеа. 


Брентфорд – Ман Юн 1:3

0:1 Антъни Еланга (55)

0:2 Мейсън Грийнууд (62)

0:3 Маркъс Рашфорд (77)

1:3 Айвън Тони (85)

Брентфорд: Льосл, Сьоренсен, Янсон, Пинок, Расмусен, Каньос, Янелт, Норгор, Йенсен, Мбемо, Тони

Мениджър: Томас Франк

Ман Юн: Де Хеа, Дало, Варан, Линдельоф, Алекс Телеш, Мактоминей, Фред, Еланга, Грийнууд, Фернандеш, Роналдо

Мениджър: Ралф Рангник