С гол дълбоко в добавеното време на Еди Нкетия отборът на Арсенал не допусна поражение от борещия се за своето оцеляване Фулъм. Дуелът на „Емирейтс” завърши при резултат 1:1, а Джош Маджа даде превес за „котиджърс” с гол от дузпа в 59-ата минута. Системата за видеоповторения отново се „прояви”, по-скоро в негативен план, след като в 40-ата минута Дани Себайос реализира гол, но ВАР преразгледа ситуацията и част от обувката на Букайо Сака бе зад отбраната на Фулъм при градежа на атаката и попадението на домакините бе отменено.

Арсенал определено не изигра най-добрия си мач срещу Фулъм, който трябва много да съжалява, че не запази трите точки в своя актив, за да се опита с тях да си помогне да оцелее в елита на Англия. Арсенал остана на деветото място в Премиър лийг с 46 точки. Фулъм пък е първият отбор в опасната зона, заемайки 18-ото място и е с 27 точки, на шест зад 17-ия Бърнли.

Арсенал - Фулъм

източник: sofascore.com


Първата опасност в срещата дойде след 68 секунди игра. Топката бе изритана към Бейерин вляво, а той комбинира с Лаказет. Френският стрелец видя зад отбраната Габриел Мартинели. Той, от своя страна, опита да прехвърли стража на гостите Ареола и го стори, но ударът му не намери очертанията на вратата на Фулъм и топката излезе аут.

В седмата минута Мартинели получи топка в близост до вратата на Фулъм след чудесен рейд на Смит-Роу отдясно, но ударът му бе отразен с ефектно спасяване на Ареола.

60 снимки

В 21-ата минута Маджа отпраив изстрел то дистанция, а топката рикошира, след което премина на сантиметри край страничната греда на Райън. Минута по-късно Мартинели подаде за Смит Роу, който шутира силно от 25 метра, но шутът отново бе неточен.

В 40-ата минута Арсенал реализира гол след чудесна атака. „Артилеристите” разиграха топката прекрасно пред наказателното поле на Фулъм. Бейерин центрира топката, а Себайос с глава засече и я прати във вратата на Алфонс Ареола. След разглеждане на мониторите обаче се видя, че Букайо Сака е бил в засада при изграждането на атаката преди паса към Бейерин, който центрира за Себайос.

Буквално част от бутонката на англичанина бе в засада и след чертежа на линиите реферите отмениха попадението.

Втората част стартира с възможност за "топчиите". Дани Себайос продължи с активността си и подаде за Лаказет, като нападателят шутира пред наказателното поле на Ареола, но не се наложи на френския страж да се намесва при удара на неговия сънародник. В 55-ата Сака задмина с лекота Аина и нахлу в наказателното поле на Фулъм. Юношата на клуба опита да центрира от малък ъгъл, но вместо това се получи удар, който рикошира в гредата на гостите и топката излезе аут. В 57-ата минута Фулъм получи дузпа, след като Габриел Магаляеш настъпи Марио Лемина. Ситуацията бе прегледана и в крайна сметка се видя, че има застъпване. Реферите обаче разгледаха и дали има засада на Ола Аина при градежа на атаката, но позицията на десния бек на Фулъм бе редовна. Зад топката застана Джош Маджа, който с прецизен изстрел прати топката под напречната греда на Мат Райън - 0:1.

Логично, домакините се активизираха, а в 62-ата Лаказет стреля от фаул, ала право в стената, изградена от Фулъм. В 68-ата пък капитанът на домакините Бейерин бе намерен в наказателното поле и стреля с глава, но опитът на испанеца бе отчайващо слаб. В 69-ата минута Александър Лаказет получи разтежение в задната част на своето бедро при спринт и напусна с мускулен проблем. На негово място влезе Еди Нкетия.

В 71-ата минута Арсенал бе много близо до това да изравни резултата. Смит-Роу изведе зад отбраната на гостите Мартинели, който задмина вратарят Ареола, но отиде до аутлинията. Нападателят центрира оттам за Пепе, който стреля с глава, но стражът на гостите направи зрелищно спасяване и спаси гостите от сигурен гол.

Арсенал опита да притисне максимално своя съперник и опита няколко удара, но неуспешни. Фулъм пък опитваше да тормози "артилеристите" с контраатаки. В добавеното време от Поусън на срещата Мартинел шутира силно отблизо към вратата на Ареола, но вратарят се намеси добре. В 95-ата минута на срещата Арсенал направи още едно добро нападение, но удар на Букайо Сака бе блокиран от Харисън Рийд. В последната минута от продължението Арсенал изравни. Вратарят Мат Райън атакува топката при корнер. Той прати топката надясно за Себайос, който стреля. Ареола спаси, но Нкетия бе наблизо и добута топката във вратата му - 1:1.

FT / АРСЕНАЛ - ФУЛЪМ 1:1 ► КЛАСИРАНЕТО В ПРЕМИЪРШИП

0:1 Джош Маджа (59-дузпа)

Рефер: Крейг Поусън

Стадион: „Емирейтс” (Лондон)

Стартови състави:

Арсенал: Райън – Бейерин /к/, Холдинг, Магаляеш, Джака – Елнени, Себайос – Мартинели, Смит-Роу, Сака – Лаказет

Фулъм: Ареола – Аина, Андерсен /к/, Адарабиойо, Робинсън – Кавалейро, Замбо Ангиса, Лемина, Луукман – Рийд, Маджа