В лондонския Тотнъм Хотспър са взели решението да се разделят с Жозе Моуриньо, предават авторитетни източници от Острова. Причината по непотвърдени информации са, че португалецът е отказал да изведе отбора на „шпорите” на тренировъчното игрище, след като шефовете на клуба са взели едноличното решение клубът от северен Лондон да вземе участие в бъдещата Европейска Суперлига.

Португалецът е начело на английския тим от ноември 2019-а година, след като замени Маурисио Почетино с договор до 2023-а година. В първата си кампания Моу изкачи Тотнъм от 14-ото място до шестото, за да класира отбора в квалификациите от Лига Европа.

Жозе Моуриньо
100 снимки

Сега Тотнъм е седми в класирането на Англия и е на пет точки от местата, даващи право за участие в Шампионска лига.

Решението е провокирано от президента Даниел Леви, който е решил да предприеме драстични действия заради разочароващия втори полусезон в Англия и в Европа. Треньорите от първия отбор Райън Мейсън и Крис Пауъл са на линия, за да поемат отговорността за останалата част от кампанията, поне ако не се намери нов мениджър.

Равенството на Тотнъм 2:2 с Евертън в петък вечерта ги оставя на седмо място в таблицата, на пет точки от местата за Шампионската лига, а Леви реши, че е дошъл момент да изгони португалеца.