Нападателят на Ливърпул Садио Мане заяви, че е щастлив в Ливърпул и няма проблеми с неговия договор. Сенегалският национал мисли единствено за това как да помогне на мърсисайдци да върнат славата обратно на „Анфийлд”. Същевременно сенегалецът отказа да обвини съдийската бригада, която ръководеше срещата на отбора му с Арсенал (1:1). През първата част гол на Садио Мане бе нередовно отменен, след като страничният арибтър вдигна флага си за засада.

„Червените” са в отворени преговори с крилото си за нов договор, като дори разговорите започнаха в края на миналия сезон. За разлика от Мохамед Салах и Роберто Фирмино, то той все още не е продължил отношенията си с 18-кратния шампион на Англия.

Настоящият договор на Мане изтича през 2021 година. „Сега съм напълно концентриран върху представянето на отбора. Договорът и уговорките съм ги оставил на агента ми”, сподели Мане пред Liverpool ECHO.

„Към този момент съм щастлив и давам най-доброто от себе си за отбора, мениджъра и феновете”, продължи той.

26-годишният футболист трябваше да отпразнува своя осми гол в мача с Арсенал, но страничният съдия вдигна флага си, за да отчете засада, която бе повече от спорна. Арсенал и Ливърпул пък завършиха при резултат 1:1.

Въпреки това сенегалецът отказа да хвърля вината върху официалните лица. „Не гледам неща, които са станали в миналото. Не съм и заинтересован в това да виня, който и да било. Ако помните, когато вкарах гол срещу Уест Хем по-рано през сезона, то бе зачетен, а бях в засада. В този мач бях в чиста позиция, но просто трябва да се съобразиш с решението на рефера. Те са хора, а както всички нас също грешат”, сподели Мане.

Джеймс Милнър откри резултата през второто полувреме, а Александър Лаказет възстанови равенството на „Емирейтс”.

Мачът беше добър за нас, но и труден. Разочаровани сме, че не победихме. Пресата ни изневеряваше на моменти и така те ни разсичаха с пасове. Може би трябваше да се борим още повече. Мениджърът промени някои неща през второто и се подобрихме. Знаем, че можем да се справим по-добре, но равенство като гост на Арсенал не е лош резултат. Сега трябва да гледаме напред”, продължи Мане.

Ливърпул бе свален от първото място, след като Манчестър Сити разби с 6:1 Саутхемптън, но Мане довери, че неговият тим въобще не гледа другите отбори. „Честно да ви призная ние не мислим за Сити, или за който и да било друг. Няма нужда да си слагаме напрежение, тъй като е много рано в сезона. Имаме да вършим нашата си работа и в това трябва да се концентрираме. Нужно е да вземем позитивите. Арсенал, Челси и Тотнъм са много добре отбори, а ние вече играхме с тях. Всички мачове бяхме гости и оставаме непобедени. Сега е нужно просто да се подобряваме”, каза още „десетката” на Ливърпул.

Мане говори и за предстоящата схватка на „червените” от Шампионската лига – гостуването им на Цървена звезда във вторник.

„Обожавам мачовете, в които емоцията е на най-високо ниво. Това ми дава допълнителна мотивация. Трябва да направим взривен старт и да опитаме да отбележим рано. След това може да мислим как да спечелим мача”, завърши Садио Мане.