Манчестър Юнайтед ще накаже феновете си, извършили престъпни действия по време на протестите в неделя, които доведоха до отлагане на мача от Висшата лига срещу Ливърпул, съобщиха от клуба днес.

Привърженици на Юнайтед, протестиращи срещу американските собственици на клуба - семейство Глейзър, нахлуха на стадиона, който беше затворен за фенове поради ограниченията заради COVID-19.

"По-голямата част от нашите фенове ще бъдат осъдени за криминални действия, за всяка проява на насилие спрямо клубния персонал, полицията или други фенове. Това вече е работа на полицията", се казва в изявление на Юнайтед.

"Клубът няма желание да бъдат наказани мирни протестиращи, но ще работи с полицията, за да идентифицира лицата, замесени в престъпната дейност, и също така ще издаде собствени санкции на всеки притежателна абонаментна карта или член, който бъде идентифициран, в съответствие с политиката относно клубните санкции", се казва още в изявлението.

Фойерверк беше хвърлен на подиума на телевизионните коментатори, докато феновете изтичаха на терена, а протестиращите влязоха в конфликт и с полицията.

Полицията в Манчестър съобщи, че двама полицаи са ранени, като единият се нуждае от лечение, след като е бил ударен с бутилка и е получил порезна рана по лицето.

"Ще продължим диалога с феновете, но сме против действията, които видяхме вчера. Категорично осъждаме протестите на привържениците, които нахлуха на стадиона. Ще се свържем с полицията и ще се опитаме да идентифицираме участниците в инцидента", се казва още в изявлението на клуба.

Новата дата на мача между Манчестър Юнайтед и Ливърпул ще бъде определена след дискусии с Висшата лига.