Сара Кели, майката на фена на Евертън Джейкъб, чийто телефон бе счупен от Кристиано Роналдо след загуба на Манчестър Юнайтед на "Гудисън Парк" през април, призова Футболната асоциация на Англия най-накрая да наложи подобаващо наказание на португалеца.

Едва минали петък ФА повдигна обвинение на Роналдо, който до този момент е бил глобен от полицията единствено с 200 паунда за инцидента с детето, което страда от аутизъм. Сара твърди, че момчето все още ежедневно говори за инцидента и се чуди как може Роналдо да спи спокойно, след като знае какво е направил.

"Да се надяваме, че накрая той ще получи подходящо наказание. Не може да продължи да се измъква. Поведението му е недопустимо. Преследват ме хора, които твърдят, че непрекъснато го злепоставям, но нямам представа за какво говорят. Въпросът трябваше да бъде решен още преди шест месеца. Синът ми ежедневно говори за това, което се случи. Той все още не си е получил телефона", твърди майката на Джйкъб пред "Мирър".

Сара е изключително ядосана и на факта, че всъщност мърсисайдската полиция е платила за поправката на телефона на момчето, но все още задържа устройството, тъй като разследването не е приключило.

"Той трябваше да плати, защото причини всичко това. Озадачена съм как може да нападне дете и да продължи да живее по старому. Как може да спи през нощта, когато знае, че е причинил страдание на един млад привърженик на футбола?

Предположи ни да се срещнем и каза, че съжалява, но не е направил нищо лошо. Това не е извинение, а обида", споделя Сара Кели.