Новият сезон във Висшата ще започне с вълнуващи сбъсъци още в първия кръг на първенството. Това стана ясно, след като беше обявена програмата на английския елит за 2021/22.

Още на старта в уикенда на 14 август ще се проведе дербито между Манчестър Юнайтед и Лийдс, известно като “Войната на розите”. Шампионът Манчестър Сити пък започва кампанията с тежко гостуване на Тотнъм.

В първия си мач Ливърпул има визита на новака Норич. През същия уикенд европейският клубен шампион Челси ще посрещне Кристъл Палас в лондонско дерби, а Арсенал гостува на друг новак - Брентфорд, който също е от английската столица. 

Във втория и третия кръг също има големи дербита. Така през уикенда на 21 август лондонските Арсенал и Челси ще се срещнат на “Емиратс”, а седмица по-късно двата отбора отново ще имат трудни мачове.

“Сините” са гости на Ливърпул в третия кръг, а по същото време “артилеристите” имат визита на Манчестър Сити. Дербито между Арсенал и Тотнъм е предвидено за уикенда на 25 септември, когато ще има и сблъсък между Челси и Ман Сити. Седмица по-късно “гражданите” ще гостуват на Ливърпул на “Анфийлд”.

Дербито между" мърсисайдци" и Манчестър Юнайтед на “Олд Трафорд” е насрочено за уикенда на 23 октомври. Две седмици по-късно Юнайтед и Сити ще премерят сили в Дербито на Манчестър, което също ще бъде на стадиона на “червените дяволи”. За уикенда на 30 ноември е предвидено дербито между Евертън и Ливърпул на "Гудисън парк". 2022 година ще започне с два сблъсъка от втория полусезон: Челси - Ливърпул и Арсенал - Манчестър Сити.

През сезона във Висшата лига ще бъдат изиграни общо 380 мача в 38 кръга, като първенството ще приключи на 22 май. Програмата по дати и часове за първите три кръга ще бъде оповестена до 21 юни.