Бившият английски национал Ашли Коул ще финализира трансфера си в Дарби Каунти до средата на седмицата, съобщава Sky Sports. Очаква се той да подпише шестмесечен договор с ,,овните“, където ще заиграе за бившия си съотборник в Челси и настоящ мениджър на тима от Чемпиъншип Франк Лампард.

Трикратният шампион във Висшата лига е без отбор, след като напусна американския Ел Ей Галакси през ноември.

Лампард вярва, че опитът на 38-годишния Коул ще бъде от полза на Дарби, който се намира на шеста позиция в класирането и се опитва да стигне до плейофите за влизане в Премиършип. ,,Той е чудесен професионалист и човек. Очакваме пристигането му се нетърпение. Говоря с Аш постоянно, ние сме добри приятели“, започна Лампард. ,,Той е много добре подготвен физически, свеж е и иска да продължи да играе, затова искам да е част от отбора, защото знам какво влияние може да има върху състава“, завърши треньорът на Дарби.

Междувременно Хари Уилсън, който играе под наем от Ливърпул, ще остане на ,,Прайд Парк“ до края на сезона. Мениджърът на мърсисайдци Юрген Клоп имаше възможност да върне 21-годишния полузащитник в тима, но крайният срок за това изтече в края на миналата седмица.